Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Specialutbildning får att bygga Indigobilar

Publicerad:
Marita Edvinsson, Tomas Svensson, produktionschef, Carina Ljung, Kurt Möller, Raymond Lindström, Roger Qvick, Anna Todelius och Markus Hedenberg anställdes hos Indigo för 25 år sedan då företaget fanns i Åmål.
Marita Edvinsson, Tomas Svensson, produktionschef, Carina Ljung, Kurt Möller, Raymond Lindström, Roger Qvick, Anna Todelius och Markus Hedenberg anställdes hos Indigo för 25 år sedan då företaget fanns i Åmål.

Här är något som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50,25 och 10 år sedan.

1973

Ny våg av granbarkborre bekymrar skogsfolket. I fjol höstas trodde man i skogskretsar i Dalsland att man kommit tillrätta med granbarkborrens härjningar efter de svåra höststormarna och de många snöbrott som härjade i skogarna för två-tre år sedan.

Under senare delen av sommaren, företrädesvis augusti månad, har man uppmärksammat nya angrepp i stor skala av just granbarkborren och läget är helt plötsligt ännu mer bekymmersamt.

1998

Fick jobb på Indigo. Efter en cirka 40 veckor lång specialutbildning har hela ”indigogänget” fått anställning. I våras började en grupp arbetslösa en utbildning för att lära sig att bygga bilar Indigobilar. Det var ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen, Indigo Cars och Amugruppen i Åmål.

Gänget har idag fått de grundkunskaper som krävs och därmed också blivit anställda av bilföretaget.

2013

Åmål lägger ner industriprogrammet. Karlbergsgymnasiets elprogram och industritekniska program hänger på en skör tråd.Båda utbildningarna kommer att avvecklas från och med höstterminen 2014, om barn och utbildningsnämnden klubbar förvaltningens budgetförslag. Det handlar om pengar och om att anpassa kostnaderna till den ekonomiska ram som kommunfullmäktige anvisat.

Redaktör: Liselotte Lans

Artikeltaggar

ÅmålDalslandFotbollGustaf AnderssonIFK ÅmålJubileumKamratgårdenKarlbergsgymnasietMänskligtSkogSport

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.