Hoppa till huvudinnehållet

Dramatisk räddningsinsats när rådjur föll i slussen

Publicerad:
Räddningstjänsten i Bengtsfors fick rycka ut på ett mer ovanligt larm under söndagen.
Räddningstjänsten i Bengtsfors fick rycka ut på ett mer ovanligt larm under söndagen. Foto: Ida Oscarsson

Många blev vittnen till en dramatisk räddningsinsats i Dals Långed vid lunchtid under söndagen.

En stor rådjursbock hade fallit i en av slussarna.

Räddningstjänsten fick larmet vid 13-tiden. Privatpersoner larmade om att ett rådjur hade fallit i slussen nedanför Fabriksvägen i Dals Långed.

När räddningstjänstens personal kom fram till platsen var rådjuret panikslaget och utmattat och kunde knappt hålla huvudet ovanför vattenytan.

– Det hade nog legat i slussen under ganska lång tid för det svårt medtaget, säger Christian Rådén, räddningschef i Bengtsfors kommun.

När räddningstjänstens personal tillsammans med turister som paddlade i området fick upp rådjuret på land andades det inte längre.

– Vi gjorde återupplivningsförsök, men tyvärr lyckades vi inte. Det var många som blev vittnen till det här och såklart var många ledsna över att rådjuret dog, säger Christian Rådén.

– Det var första gången under min tid inom räddningstjänsten som vi gjorde en HLR-insats på ett rådjur och man hoppades såklart att vi hade lyckats rädda rådjuret.

Artikeltaggar

Dals LångedDjurDjur och natur

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.