Hoppa till huvudinnehållet

Håkan Hultman berättar om dalsländska fältjägare

Publicerad:
På söndag, den 17 september, är det åter dags för ett föredrag i Bolstads Prästgård. Denna gången om dalsländska soldater.
På söndag, den 17 september, är det åter dags för ett föredrag i Bolstads Prästgård. Denna gången om dalsländska soldater. Foto: Tommy Löfgren

Under 1800-talet fanns det dalsländska soldater och fältjägare i Värmlands fältjägarregemente.

Håkan Hultman, aktiv inom Mellerud -Holm-Järns hembygdsförening, håller ett föredrag om soldaterna söndagen den 17 september i Bolstad Prästgård.

Håkan Hultman, som tidigare var verksam som lärare på Nuntorp, är släkt - och hembygdsforskare och har forskat om de dalsländska soldaterna. Häromåret gav han dessutom ut en bok om gamla tider i Tisselskog. Hultman har har även haft 16 uppskattade visningar av gamla bilder på Tingshuset i Mellerud och under hösten finns ytterligare tre bildkvällar inplanerade.

Artikeltaggar

BolstadForskningLärareMellerudNuntorpSläktTeknik och vetenskap

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.