Hoppa till huvudinnehållet

Person påkörd på E45 – föraren misstänkt för flera brott

Publicerad:
En man i 40-årsåldern är misstänkt för brott. Skadeläget för den påkörda personen är ännu oklart. Genrebild.
En man i 40-årsåldern är misstänkt för brott. Skadeläget för den påkörda personen är ännu oklart. Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

En person har blivit påkörd av ett fordon på E45, nordöst om Brålanda i Vänersborgs kommun i Dalsland.

Ambulanshelikopter och polis kallades till platsen, och den påkörda personen har förts med ambulans till sjukhus.

Strax innan klockan åtta på måndagskvällen inkom ett larm om en påkörd person på E45, nordöst om Brålanda i Vänersborgs kommun i Dalsland.

Två enheter från Räddningstjänsten samt två ambulanser var på plats, och ambulanshelikopter kallades till platsen. Även polis var närvarande med en patrull.

Efter räddningsinsatsen har den skadade personen förts med ambulans till sjukhus. Vägen har varit avstängd, men har nu öppnats som vanligt igen, meddelar polisen.

Polisen meddelade en timme efter olyckan att de upprättar en anmälan gällande vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada mot föraren av fordonet. Den misstänkte är en man i 40-årsåldern. Skadeläget är fortsatt oklart för den påkörda personen.

Artikeltaggar

BrålandaE45Olyckor och katastroferPåkördTrafikVänersborgs kommun

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.