Hoppa till huvudinnehållet

Fröken Snusk uppträder med epadunk på Medis – gör dubbla spelningar

Publicerad:
Fröken Snusk gör dubbla spelningar i dansrotundan på Medis fredagen den 15 september. Foto: Eva Häggdahl

Fröken Snusk och hennes skapare Rasmus Gozzi, som också skriver och producerar hennes musik, uppträder fredag den 15 september med dubbla spelningar på Medborgarhuset i Säffle – en för den yngre publiken och en för den lite äldre.

I september 2022 slog Fröken Snusk igenom med dunder och brak med låten ”Rid mig som en dalahäst” som låg etta på Sverigetopplistan och som med 20 miljoner strömningar även var den mest spelade låten på musiktjänsten Spotify.

Genom att uppträda och framföra sina låtar i balaklava, en slags skidmask eller rånarluva som döljer ansiktet, har hennes identitet hållits hemlig och hjälpt till att upprätthålla intresset för henne både som person och artist.

I år har hon fortsatt med sin nya hit som ”Trakten till epan” och nu senast som aktuell med låten ”Raggarbilar (Warra Warra)”. Musikgenren epadunk innehåller texter som anspelar på sex, alkohol och A-traktorer.

Med i tv-program

Fröken Snusk har även spelat in ett avsnitt som deltagare i det klassiska underhållningsprogrammet ”Fångarna på fortet” där hon synts med lagkamraterna som är stylisten Jonas Hallberg, artisten Theoz, journalisten Alexandra Pascalidou, artisten Emil Henrohn och dressyrryttaren Carl Hedin.

Fröken Snusk slog igenom i september 2002 med låten ”Rid mig som en dalahäst”.
Fröken Snusk slog igenom i september 2002 med låten ”Rid mig som en dalahäst”. Foto: Christine Olsson/TT

Fredagen den 15 september kommer Fröken Snusk att uppträda två gånger om på Medis i Säffle tillsammans med sin allt-i-allo Rasmus Gozzi. Den första spelningen sker på fredagseftermiddagen och riktar sig till en publik under 18 år och senare på kvällen samma dag blir det en ny spelning inför publiken över 18 år.

– Vi ska kunna ge medborgarna ett brett utbud och har försökt hitta något som riktar sig till den lite yngre publiken som vi också måste nå ut till. Därför väljer vi att göra två spelningar, den första för den yngre publiken som kanske själva har epatraktorer, säger Lena Ingels, verksamhetschef på Medis.

”Upp till föräldrarna”

Med tanke på att texterna anspelar på sex och alkohol kommer det säkert att debatteras i många hem i vilken ålder det är lämpligt att släppa iväg ungdomarna på konserten.

– Det är upp till föräldrarna vilken ålder som anses lämplig för den första spelningen för den yngre publiken, säger Sandra Nyman, ansvarig för marknadsföring och biljettförsäljning på Medis.

Hon fortsätter:

– Jag tror inte hon har gjort någon spelning för en uppdelad och yngre publik tidigare och de grövsta texterna kommer tas bort där.

Båda spelningarna kommer att hållas i dansrotundan som maximalt kan inrymma en publik på 600 personer per spelning. Arrangören hoppas på välbesökta spelningar med tanke på kulturen kring epatraktorer och A-traktorer i Säffle och dess närområde.

Rasmus Gozzi och Fröken Snusk på Nöjesfabriken i Karlstad tidigare i år.
Rasmus Gozzi och Fröken Snusk på Nöjesfabriken i Karlstad tidigare i år. Foto: Eva Häggdahl

Artikeltaggar

ArtisterBilburen ungdomFröken SnuskKonserterMedborgarhusetMusikNöje/KulturRasmus GozziSäffleSpelningarSpotify

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.