Hoppa till huvudinnehållet

Kommunalrådet om att 80 av de varslade jobbar i kommunen: ”Tragiskt”

Publicerad:
Robin Wramsjö
robin.wramsjo@nwt.se
Dag Rogne (C) ser det som tragiskt för alla drabbade, inklusive familjerna.
Dag Rogne (C) ser det som tragiskt för alla drabbade, inklusive familjerna. Foto: Alexander Lindhe

På tisdagen meddelade Moelven Byggmodul AB att de varslar 100 medarbetare.

Cirka 80 av de drabbade jobbar i Säffle kommun.

– Det är tragiskt, säger kommunalrådet Dag Rogne (C).

På grund av en vikande efterfrågan inom träindustribranschen, kombinerat med ett lägre behov av personal i dagsläget tvingas Moelven Byggmodul nu att varsla 100 medarbetare. 80 av dessa är kollektivanställda i Säffle kommun.

För kommunalrådet i Säffle kommun, Dag Rogne (C), kom varslet väldigt plötsligt under tisdagen.

– Det kände jag inte till sedan tidigare. Men byggbranschen är ju hårt drabbad, vilket är bekymmersamt, så det kanske inte är en jätteöverraskning. Men det är tragiskt oavsett, säger han.

– Det blir ett avtryck både för familjerna som får börja tänka på hur de ska klara sig. Vi får se om vi hittar andra sätt att hjälpa de drabbade. Det finns kanske andra yrkeskategorier som behöver folk, men jag vet inte i nuläget, fortsätter Rogne.

Säffles näringslivschef Pia Proper kände till att det har varit tufft under en tid i branschen, men inte att varslet skulle ske nu.
Säffles näringslivschef Pia Proper kände till att det har varit tufft under en tid i branschen, men inte att varslet skulle ske nu. Foto: Säffle kommun

Säffle kommuns näringslivschef, Pia Proper, visste att företaget hade haft det tufft under en tid, men kände inte till att varslet skulle ske nu.

– Jag har vetat att det har varit på gång ett tag, men att varslet är lagt är en nyhet även för mig, säger hon.

Hur ser du på beskedet att det kan komma att röra 80 anställda i kommunen?

– Det är alltid lika tragiskt när det händer, både för de drabbade, oss som kommun, och för Moelven. Vi vet att det har varit väldigt tufft på byggsidan, och det är jättetråkigt.

Oscar Östlund, styrelseledamot tillika sekreterare i GS-fackets avdelning 5 Södra Svealand, som kommer att ansvara för de kommande förhandlingarna, kan inte uttala sig om hur det kommer att se ut framöver för de varslade enligt fackets policy.

– Men det klart att det är ett väldigt tråkigt besked, säger han.

Moelven Byggmodul varslar 100 medarbetare: ”Jättetråkigt naturligtvis”

Artikeltaggar

ArbeteCenterpartietDag RogneMoelvenMoelven Byggmodul ABPia ProperSäffleSäffle kommunUppsägningarVarsel

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.