Hoppa till huvudinnehållet

Två silverplatser för Åmålsekipage på Färjestad

Publicerad:
Oti Star, här från seger i Årjäng med Maria E Persson i sadeln. På Färjestad gjorde den pigga nioåringen åter ett bra lopp och tog ett andrapris.
Oti Star, här från seger i Årjäng med Maria E Persson i sadeln. På Färjestad gjorde den pigga nioåringen åter ett bra lopp och tog ett andrapris. Foto: Björn Martinsson

Färjestad körde i måndags kväll ett så kallat breddtrav.

Två silverplatser blev det för Åmålstravet och den bedriften svarade Oti Star och Bear Turbo för.

I montéloppet gjorde Oti Star åter ett bra lopp och tog andraplatsen längden bakom vinnaren Granit de la Roque. Åmåls Anders Elehn tränar hästen och i sadeln var det som vanligt Maria E Persson.

Andraplats också till Bear Turbo och Felicia Persson vilka gjorde ett fint dagsverke på tiden 1.13,8a/1 640 meter. Vann loppet gjorde Random Brodde från ledningen och bara knappa halva längden bakom inkom Bear Turbo som utmanade rejält upploppet ner.

Tredjepris i kvällens första lopp blev det för Good Express som hade Andreas Andersson i sulkyn.

I högsta klassen gjorde Nisse Sånna ett bra lopp som fyra efter att tågat på utsidan ledaren största delen av loppet. Nisse Sånna kördes av Åmåls John Ö Jensen.

Artikeltaggar

ÅmålÅmålstravetAnders ElehnAndreas AnderssonÅrjängFärjestadstravetMaria E PerssonTrav

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.