Hoppa till huvudinnehållet

Ambulansen fick pistoler på posten – hade lagts i fel brevlåda

Publicerad:
Reporter Julia Jakobsson
Julia Jakobsson
julia.jakobsson@nwt.se
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Två pistoler i ett paket, som var adresserat till en Åmålsbo i 60-årsålden, hamnade istället i ambulansens brevlåda. Pistolen på bilden har inget samband med artikeln./ARKIVBILD
Två pistoler i ett paket, som var adresserat till en Åmålsbo i 60-årsålden, hamnade istället i ambulansens brevlåda. Pistolen på bilden har inget samband med artikeln./ARKIVBILD Foto: Don Petersen

Ett annorlunda paket anlände till ambulansen i Åmål under onsdagen. Paketet innehöll två pistoler som beslagtogs av polisen.

Av allt att döma hade det hamnat i fel brevlåda. Mannen som stod som adressat på paketet är nu misstänkt för grovt vapenbrott.

Under onsdagsmorgonen fick ambulanspersonalen i Åmål ett oväntat paket i sin brevlåda. Paketet var adresserat till en man i 60-årsåldern.

Det finns flera brevlådor samlade på samma adress, både till privatpersoner och företag, och av allt att döma hade det här paketet helt enkelt lagts i fel brevlåda – i ambulansens.

– Ren otur – för mannen, alltså, säger en anställd på Åmålsambulansen.

Polisen väntade

Två personer ur personal vittjade brevlådan på morgonen, öppnade paketet och fick till sin förskräckelse se två pistoler.

Polisen tillkallades.

Det misstänkte mannen bor inte där men får sin post sänd till adressen. När han den här gången kom för att vittja posten stod polisen och väntade på honom. Mannen greps och har förhörts.

Paketet och de två pistolerna beslagtogs av polisen och mannen är nu misstänkt för grovt vapenbrott.

Har vapenlicens

– Tydligen har den här mannen vapen som han har licens för, men vi får se vad den här utredningen leder till. Men i nuläget är rubriceringen grovt vapenbrott, säger Peter Adlersson, presstalesperson hos polisen i Västra Götaland.

(Texten kan uppdateras)

Artikeltaggar

Brott, lag och rättVapenbrottÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.