Hoppa till huvudinnehållet

Hotade granne till livet med yxa - hovrätten fastställer fängelsedom

Publicerad:
En man från Melleruds kommun döms till åtta månaders fängelse efter att ha hotat en granne till livet.
En man från Melleruds kommun döms till åtta månaders fängelse efter att ha hotat en granne till livet. Foto: Polisen

Hovrätten fastställer tingsrättens dom om åtta månaders fängelse och skadestånd på 15 000 kronor för en man från Melleruds kommun som dömts för grovt olaga hot mot en granne.

Det var i mars förra året som mannen kom i bråk med grannen. Under bråket ska mannen ha tagit sig in i grannens bostad och där hotat grannen till livet, samtidigt som han haft en yxa med sig.

Mannen dömdes i tingsrätten till åtta månaders fängelse och att betala 15 000 kronor i skadestånd till grannen. Han överklagade dock domen till hovrätten och ville bli frikänd.

I hovrättsförhandlingarna har ett av huvudvittnena delvis tagit tillbaka sitt vittnesmål, bland annat vad gäller hur mannen hotat med yxan.

Hovrätten menar dock att det inte har någon avgörande betydelse för utgången i fallet och fastställer tingsrättens dom i sin helhet.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättMellerudOlaga hot

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.