Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna blir kvar i häkte efter brott mot äldre i Dalsland

Publicerad:
Flera kvinnor i Bengtsfors och Dals-Eds kommun blev bestulna på smycken i sina hem i slutet av augusti. Genrébild.
Flera kvinnor i Bengtsfors och Dals-Eds kommun blev bestulna på smycken i sina hem i slutet av augusti. Genrébild. Foto: Anders Wiklund/TT

Den kvinna som sitter häktad misstänkt för flera brott mot äldre i Dalsland i slutet av augusti får sitta kvar i häkte fram till slutet av september.

Assistentåklagare Louise Larsson begärde tidigare i veckan mer tid för utredningen, något som tingsrätten nu har beviljat.

– Vi jobbar fortsatt med att hämta in bevisning och att analysera bevis. Det innebär bland annat förhör med målsäganden och vittnen till händelserna. Det är ganska omfattande informationshämtning som pågår, säger Louise Larsson.

Kan du säga något mer kring vad som kommit fram den senaste tiden?

– I nuläget kan jag inte säga mer än så.

Är den man som tidigare släpptes på fri fot fortsatt misstänkt för brott?

– Jag kan inte gå in på det i nuläget.

Det var på eftermiddagen och kvällen den 26 augusti som den nu häktade kvinnan knackade på hemma hos flera äldre kvinnor i Bengtsfors och Dals-Eds kommuner.

Blev uppringd av en man

En äldre kvinna i Bengtsfors - hon är i 90-årsåldern - hade tidigare under dagen blivit uppringd av en man som sa sig komma från Elgiganten och skulle lämna ett paket. När det så ringde på hennes dörr stod en yngre kvinna utanför. Hon tog sig in i bostaden och ska där ha stulit flera värdeföremål, framför allt smycken.

Även två kvinnor i Dals-Eds kommun, en i 90-årsåldern och en i 100-årsåldern, fick påhälsning under kvällen och ska då ha blivit bestulna på smycken på liknande sätt.

Greps samma kväll

Polisen kunde, efter att ha inlett ett spaningsarbete redan samma kväll, gripa den misstänkta kvinnan – och även en man - i en lägenhet i Bengtsfors, där såväl smycken och andra guldföremål påträffades.

Kvinnan, som inte är hemmahörande i Dalsland, är misstänkt för grov stöld i samtliga tre fall.

Hon är även misstänkt för ett fall av grov stöld i Mellerud, ett fall av grov stöld i Strömstad och ett egenmäktigt förfarande i Vänersborg.

Även dessa tre händelser ska ha inträffat under augusti månad.

Kvinna häktad för flera grova stölder mot äldre – man försatt på fri fot

Artikeltaggar

BengtsforsBrott, lag och rättDals-Eds kommunMellerudStölderStrömstadVänersborg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.