Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Elever protesterade mot nedläggning av program

Publicerad:
Tom Persson och Jonathan Larsson var två av de elever som protesterade mot en planerad nedläggning av industriprogrammet på Karlbergsgymnasiet.
Tom Persson och Jonathan Larsson var två av de elever som protesterade mot en planerad nedläggning av industriprogrammet på Karlbergsgymnasiet. Foto: Arkiv

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

Fortsatt borgerligt styre i Åmål. Det blir inget regeringsskifte i Åmåls kommunfullmäktige efter gårdagens kommunalval. Trots att socialdemokraterna ökade med närmare 400 röster räckte det inte till för att öka antalet mandat.

1998

Miljöpris till sopstation. Manskapet på och ledningen för Östby sopstation samt lantbrukarparet Elsa och Gunnar Dahlstrand, Fengersfors, har belönats med Åmåls miljöpris. På Östby är det framförallt de anställdas arbete med återvinningscentralen som imponerat. Det är företagarföreningen i Åmål som nominerat miljöpristagaren.

– Extra roligt att det var Företagarna, för trots allt har vi genom kravet på sortering gjort tillvaron lite besvärligare för dem, sa verkmästare Kjell Carlsson när han och manskapet tog emot diplom, prischef och blommor av bygg- och miljönämndens representanter.

2013

Tom och Jonathan i protest. Tom Persson och Jonathan Larsson på industriprogrammet i Åmål, var med och genomförde en protestmarsch mot planerna på nedläggning av deras program på Karlbergsgymnasiet. Ett 30-tal elever marscherade till Stadshuset för att visa sitt missnöje.

– Det är dåligt att vi inte fick reda på detta förrän det stod i tidningen, säger Jonathan Larsson.

Det var också han som tog initiativ till protestmarschen.

Redaktör: Sanna Stark

Artikeltaggar

ÅmålÅtervinningDalslandFöretagarnaKarlbergsgymnasietMiljöNedläggningarÖstbyPolitikSkola och utbildning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.