Hoppa till huvudinnehållet

Så ser nya visionen ut för Vitsippekullen: Bygga mindre och splittra butikerna

Publicerad:
Exploatören är fortsatt intresserad av att bygga på vitsipekullen, men i lite mindre omfattning.
Exploatören är fortsatt intresserad av att bygga på vitsipekullen, men i lite mindre omfattning. Foto: Andreas Dagström

Även om planen för Vitsippekullen, Åmål 4:1, har pausats så finns det fortsatt intresse för handelsetableringar vid E45.

Exploatörens nya vision är att bygga lite mindre i ursprungligt läge och komplettera med mark på annan plats.

Namninsamlingar, insändare och hot mot tjänstemän hade inget med saken att göra när detaljplaneprocessen för Åmål 4:1 stoppades. Beslutet fattades av exploatören, efter att denne fått ”nya förutsättningar” att förhålla sig till.

Ungefär så uttryckte sig samhällsbyggnadschef Björn Wennerström i slutet av augusti. Exploatören låg då fortfarande i förhandling med tilltänkta kedjor. Men nu börjar bilden klarna något. Åtminstone på vissa punkter.

”I ett annat läge”

– Det som händer/har hänt är att exploatören förhandlar om markköp i ett annat läge för ena etableringen. Han har kommit ett steg närmare nu och lämnat ett bud på köpet, skriver Björn Wennerström i ett svar.

Samtidigt ber exploatören kommunen om förlängning på gällande markanvisningsavtal för Vitsippekullen, där han avser gå vidare med ett mindre projekt i ursprungligt läge.

Det är vad samhällsbyggnadschefen kan säga just nu. Gissningsvis klarnar bilden ytterligare något när markköpet avslutas.

– Så snart det är klart med markköp startar vi upp arbetet med en ny detaljplan, skriver Björn Wennerström.

Ogrundade rykten

Beskedet om att den gamla planen pausats offentliggjordes i samband med överlämning av namnlistor, den 21 augusti.

Vid samma tillfälle stack samhällsbyggnadschefen även hål på ett rykte som gör gällande att kedjorna ÖB och Jula ska göra Jem & Fix sällskap vid E45-rondellen.

– Det stämmer inte alls, sa Björn Wennerström då.

Har sökt Hansen

Exploatören, CT Development, med Säfflebekantingen Thomas Hansen i spetsen, arbetar med utveckling och etablering av detaljhandelsprojekt. Några av bolagets samarbetspartner är Rusta, Lidl, Mekonomen, Dollarstore, Jysk och Burger King.

Provinstidningen har upprepade gånger sökt Thomas Hansen.

Artikeltaggar

ÅmålBjörn WennerströmBostad och byggenButikerDetaljplanerDollarstoreE45HandelJulaJyskLidlÖoBRustaThomas Hansen

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.