Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Över 200 pensionärer i bussar från Åmål till Karlstad

Publicerad:
Drygt 200 glada pensionärer styrde kosan mot Karlstad för den årliga resan 1973.
Drygt 200 glada pensionärer styrde kosan mot Karlstad för den årliga resan 1973. Foto: Arkiv

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

Årlig resa för seniorer. Drygt 200 pensionärer var i går inbjudna av Bestyrelsen för de gamlas dag till den årliga resan. Under åren har det brukat vara fint väder då utflykten gått av stapeln men detta gällde sannerligen inte denna gång. Regn och rusk satte sin prägel på vädret. Humöret var det däremot inget fel på när man vid niotiden i bussar och bilar ställde färden mot Karlstad. Där bevistades högmässan och efter denna fick man också tillfälle att bese domkyrkan under ledning av komminister Nyman.

1998

Ånimskogselever planterade lökar. I dag planterar elever i årskurs 4 och 5 vid omkring 150 skolor i Sverige blomsterlökar. I Ånimskog tjuvstartade klass 3–4 i går, då 100 lökar planterades vid en slänt utanför skolan.

– Redan i fjol under temat hösten så satte vi tulpan- och krokuslökar vid skolan, berättar Ingvar Bäckström, lärare för klass 3–4 vid Ånimskogs skola.

2013

Skolpolitiker backar efter protester. Efter tungt vägande kritik från industrin och protester från elever och lärare på Karlbergsgymnasiet, drar barn- och utbildningsnämndens ordförande Olle Eriksson (S) tillbaka förslaget om snabbavveckling av industri- och elprogrammen.

– Med ambitionen att utbildningarna i stället ska utfasas. Eleverna kommer att få slutföra sina utbildningar på Karlberg.

Artikeltaggar

ÅnimskogDalslandKarlbergsgymnasietKarlstadLärareRegnSkola och utbildningSkolorSocialdemokraternaUtbildning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.