Hoppa till huvudinnehållet

Så blir teaterhösten i Säffle

Publicerad:
Trollkonstnären Johan Ståhl vann Talang 2021. I slutet av september uppträder han på Medis med sin föreställning "Vackra lögner".
Trollkonstnären Johan Ståhl vann Talang 2021. I slutet av september uppträder han på Medis med sin föreställning "Vackra lögner". Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Säffle Teaterförening har spikat höstens föreställningar. Man har inom föreningen och tillsammans med sina samarbetspartners jobbat för att få ihop ett brett höstprogram med musik, dans, humor och en del allvar.

Först att äntra scenen för hösten var en föreställning som ägde rum redan på fredagskvällen, där tankar och funderingar om mänskliga rättigheter gestaltades genom text, musik och dans. Det var musikern och låtskrivaren Olof Göthlin, som tillsammans med dansaren Tove Klang guidade publiken genom denna upplevelse. Föreställningen visades den 15 september på Sagabiografen i Säffle och var kostnadsfri.

Nästa vecka, den 22 september, gästar trollkonstnären och Talang-vinnaren Johan Ståhl Medborgarhuset med sin soloföreställning ”Vackra lögner”, som har visats på flera stora teaterscener i Sverige. Det kommer att bjudas på bland annat visuell magi och publikinteraktioner, som i sig är integrerade i en berättelse om en ung pojke som drömmer om att bli trollkarl.

Humorshow

Den 9 november fortsätter teaterhösten med komik. Då är det Anders ”Ankan” Johansson som gästar Medis scen med sin första enmansshow. En humorföreställning som handlar om livets upp- och nedgångar och hur man tar sig igenom dem.

– Jag får ofta höra att jag bjuder på mig själv och det är såklart roligt att höra. Detta har lett till att människor som jag inte känner tror att de vet allt om mig. Men media visar ju bara upp en liten del av det man är. Det kan uppfattas som att jag som komiker har långt till de delar av livet som är lite svårare att skoja om. ”Alla känner Ankan” är en väldigt rolig föreställning, men som även tar upp det där som är lite besvärligt. Det är personligt men inte privat som man säger, berättar Anders ”Ankan” Johansson i ett pressmeddelande.

”Ett oväntat möte”

Sist ut i höst, den 16 november, är dansföreställningen ”The Room” där professionella dansare från Kungliga Baletten och Let’s Dance möts i en kombination av olika danstraditioner. Det är en berättelse om två passionerade dansare som längtar efter något nytt och till slut hittar det i ett oväntat möte.

Föreställningar

15/9 Mänskliga rättigheter, Sagabiografen

22/9 Vackra lögner, Medborgarhuset

9/11 Alla känner Ankan, Medborgarhuset

16/11 The Room, Medborgarhuset

Artikeltaggar

DansFöreställningarHumorKomikerMänskliga rättigheterMedborgarhusetMusikNöje/KulturSäffleSäffle TeaterföreningTrolleri

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.