Hoppa till huvudinnehållet

Åmålskille tvåa i starkt startfält i Säffle XC

Publicerad:
De fyra pristagarna i tävlingsklassen: Alexander Lindskog, Christoffer Molander, Erik Johansson och Renée Eklöf.
De fyra pristagarna i tävlingsklassen: Alexander Lindskog, Christoffer Molander, Erik Johansson och Renée Eklöf. Foto: Privat

I samband med mountainbikedagen i Tegnérskogen arrangerade Säffle Skidklubb tävlingen Säffle XC. Erik Johansson från Åmål slutade tvåa i det långa loppet över 35 kilometer, strax bakom segraren Christoffer Molander, Solsta CK.

De tre första i herrklassen som kämpade om segern in på sista varvet. Från vänster: Alexander Lindskog, OK Tyr, Christoffer Molander, Solsta CK, och Erik Johansson, South Wermland Sports Club.
De tre första i herrklassen som kämpade om segern in på sista varvet. Från vänster: Alexander Lindskog, OK Tyr, Christoffer Molander, Solsta CK, och Erik Johansson, South Wermland Sports Club. Foto: Privat

Det var ett litet men starkt startfält som kom till start i Säffle XC i lördags. Loppet lockade flera cyklister som tillhör Värmlandseliten och som håller mycket god nationell nivå.

Åtta deltagare ställde upp i tävlingsklassen över 35 kilometer och lika många deltog i motionsklassen över 12 kilometer.

I tävlingsklassen blev det en kamp mellan Åmålsbon Erik Johansson, South West Sports Club, Christoffer Molander Solsta CK och Andreas Lindskog, OK Tyr. Trion ryckte tidigt ifrån resten av fältet och inför sista varvningen hade de en stor ledning. Sista varvet blev rafflande där Christoffer Molander ryckte ifrån på slutet och vann knappt före Erik Johansson och Andreas Lindskog på tredje plats. På fjärde plats cyklade Markus Johansson Svärd från arrangörsklubben in.

Glada efter målgång. Loppets fyra och femma, Markus Johansson Svärd (höger) och Emil Eklöf (vänster).
Glada efter målgång. Loppets fyra och femma, Markus Johansson Svärd (höger) och Emil Eklöf (vänster). Foto: Privat

Eklöf vann damklassen

Enda tävlande i damklassen var Renée Eklöf från Säffle Skidklubb som cyklade i mål på strax över två timmar.

I motionsklassen deltog flera Åmålscyklister. Henrik Aldén, Åmåls MTB, var snabbast, ett par minuter före klubbkompisen Jonas Nyman.

I mountainbikedagen ingick även Barnens cykelvasa. 28 barn kom till start och cyklade mellan ”Sälen” och ”Mora”.

Resultat

Säffle XC

Tävlingsklass (35 km)

Herrar: Christoffer Molander, Solsta CK, 1.36.07, 2) Erik Johansson, South Wermland Sports Club, 1.36.22, 3) Alexander Lindskog, OK Tyr,1.37.19, 4) Markus Johansson Svärd, Säffle Skidklubb, 1.44.35, 5) Emil Eklöf, Säffle Skidklubb, 1.47.20, 6) Andreas Olsson, Åmåls MTB, 2.04.04, 7) Christer Johansson, CK Falken, 2.06.39.

Damer: 1) Renée Eklöf, Säffle Skidklubb, 2.06.56.

Motionsklass (12 km): 1) Henrik Aldén, Åmåls MTB, 39.05, 2) Jonas Nyman, Åmåls MTB, 41.05, 3) Magnus Jansson, Säffle Skidklubb, 43.58, 4) Morgan Davidsson, Årjäng, 45.48, 5) Daniel Andersson, Säffle, 46.02, 6) Robin Kvarnström, Säffle, 48.32, 7) Erland Ingebro, Säffle, 48.39, 8)Karl-Arvid Aldén, Åmåls MTB, 59.25.

Artikeltaggar

CyklarOK TyrSäffleSäffle skidklubbSportVärmland

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.