Hoppa till huvudinnehållet

Operasångerskan Gunnel Eklund har släppt självbiografi – signerade på bokhandeln

Publicerad:
Operasångerskan Gunnel Eklund har givit ut första delen av sin självbiografi. När det var boksignering i bokhandeln i Åmål, höll hon ett tal och berättade bland annat om fallolyckan hon var med om tidigare i år.
Operasångerskan Gunnel Eklund har givit ut första delen av sin självbiografi. När det var boksignering i bokhandeln i Åmål, höll hon ett tal och berättade bland annat om fallolyckan hon var med om tidigare i år. Foto: Anne Olsson

I lördags vankades det boksläpp när operastjärnan Gunnel Eklund släppte sin självbiografi ”Från åkersten till operascen” på Åmåls bokhandel.

Det var många besökare som vill hälsa på och prata med Gunnel Eklund, den före detta operasångerskan som numera bor i Åmål, och få sina egna exemplar av boken signerade. I början gick det inte ens att stänga entrédörrarna för alla människor i lokalen – och de som hade andra ärenden till bokhandeln hade svårt att ta sig in.

Gunnel Eklund höll även ett tal där hon berättade om olyckan tidigare i år, då hon ramlade och blev liggandes på golvet i tre dygn innan hjälpen, av en ren tillfällighet, kom.

Är nu publicerad

Den långa återhämtningen på Näl innebar att hon inte kunde korrekturläsa sin bok – men nu är den publicerad.

Boken är den första delen av hennes levnadsberättelse, och handlar om hennes barndom, uppväxt, studier, operaengagemang, äktenskap, med mera fram till 1980-talet. Den innehåller dessutom mängder av bilder och pressklipp från årens gång.

Gunnel, 84, bröt armarna i olycka – låg på golvet i tre dygn innan hon hittades
Lite oväntat bjöd Gunnel Eklunds goda vänner Erland Hagegård, Eva Magnusson och Peter Tornborg på klassisk musik och sång.
Lite oväntat bjöd Gunnel Eklunds goda vänner Erland Hagegård, Eva Magnusson och Peter Tornborg på klassisk musik och sång. Foto: Anne Olsson
Boken är hennes levnadsberättelse fram till 1980-talet.
Boken är hennes levnadsberättelse fram till 1980-talet. Foto: Anne Olsson
Det riktigt vimlade av människor på Gunnel Eklunds boksläpp.
Det riktigt vimlade av människor på Gunnel Eklunds boksläpp. Foto: Anne Olsson

Artikeltaggar

ÅmålBöckerGunnel EklundKändisarNälNöje/Kultur

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.