Hoppa till huvudinnehållet

Projektet Paracraft prisades för keramikkurs – visar upp sig på höstmarknaden

Publicerad:
Katarina Zetterberg, flitig deltagare i Paracrafts keramikkurs, fick äran att motta checken från Swedbanks Terés Lagerkvist. I bakgrunden syns projektledaren Göran Johansson.
Katarina Zetterberg, flitig deltagare i Paracrafts keramikkurs, fick äran att motta checken från Swedbanks Terés Lagerkvist. I bakgrunden syns projektledaren Göran Johansson. Foto: Sanna Stark

Paracraft, som under sommaren hållit keramikkurser på dagliga verksamheten Viljan i Åmål, fick under tisdagen ta emot en check på 20 000 kronor från Swedbanks sparbanksstiftelse väst. Nu ska det bubblas och brännas varje vecka framöver.

– Det här kan vi köpa massor av lera för. I oktober, på höstmarknaden, ska vi visa upp vad våra duktiga deltagare har skapat, säger projektledaren Göran Johansson.

Det sex år gamla projektet Paracraft möjliggör för brukare inom daglig verksamhet att testa på det mesta inom hantverk – smide, täljning och snickeri, till exempel.

– I sommar har vi hållit en keramikkurs under brukarnas egentliga semester. Och tack vare att Swedbanks sparbanksstiftelse kan vi få till en fortsättning, säger Göran Johansson.

”Känns fantastiskt”

I början av året kunde föreningar nämligen ansöka om bidrag hos banken och i juni bestämdes det att Paracraft är en av dem som får bidrag.

– Det känns fantastiskt att de tror på oss. Likaså att dagliga verksamheten Viljan ser det som en självklarhet att vi får hålla kurserna här hos dem, säger projektledaren.

Nu fortsätter dagarna med drejande en gång i veckan framöver.

– Deltagarna är så duktiga, men samhället ser inte riktigt vad de gör. Vi har tänkt att vi ska visa oss med ett bord på höstmarknaden, säger Göran Johansson.

”Sätt att ge tillbaka”

Det var Terés Lagerkvist som delade ut checken på 20 000 kronor från Swedbanks sparbanksstiftelse väst.

– De här utdelningarna gör vi för att främja föreningsliv och aktiviteter lokalt. Det här är ett sätt att ge tillbaka för oss. Paracraft är en verksamhet som verkligen är positiv för orten både i den hållbara och sociala biten, säger hon.

Tack vare checken kommer Paracraft kunna anordna fler keramikkurser och andra aktiviteter för Katarina Zetterberg och de andra deltagarna.
Tack vare checken kommer Paracraft kunna anordna fler keramikkurser och andra aktiviteter för Katarina Zetterberg och de andra deltagarna. Foto: Sanna Stark
Katarina Zetterberg, som här syns i gott samarbete med Göran Johansson, drejade en karamellskål dagen till ära.
Katarina Zetterberg, som här syns i gott samarbete med Göran Johansson, drejade en karamellskål dagen till ära. Foto: Sanna Stark

Artikeltaggar

ÅmålEkonomiFöreningslivHantverkKurserParacraftSamhälleSwedbankTerés Lagerkvist

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.