Hoppa till huvudinnehållet

Ur våra arkiv: Åmålslöpare uttagen i landslag

Publicerad:
Discogruppen Jet Jam från Åmål blev nia i VM.
Discogruppen Jet Jam från Åmål blev nia i VM. Foto: arkiv

Detta är något av vad Provinstidningen skrev om för 10, 25 och 50 år sedan.

2013

Glada miner i Åmåls bästa discolag.

Bland de tio bästa på VM är en fantastisk placering. Här är Jet Jams lag som nådde en niondeplats i Bochum.

Vid årets VM i discodans i Bochum i Tyskland deltog 2 500 dansare från 20 nationer, från vuxna ned till barn. 13 av dessa kom från Danscenter Sofia Westlund i Åmål och av dessa var det laget Jet Jam som lyckades bäst.

1998

”Ett dråpslag mot Säffle sjukhus”

– Om det blir som det uppgivits att jourkirurgin vid sjukhuset i Säffle skulle slopas, så vore det ett dråpslag mot sjukhuset.

Det säger en bekymrad Marianne Gälldin (M) i Åmål, ledamot av hälso- och sjukvårdsnämnden i Dalsland, efter det att TV4 i Värmland uppgivits att jourkirurgin skall koncentreras till Centralsjukhuset i Karlstad.

1973

Målmedvetna Åmålssyskon satsar allt på löpning

När det gäller friidrott har Dalsland många år varit en vit fläck på kartan. Men nu verkar friidrotten börja blomstra på nytt. Jan Hagelbrand, Åmålsbo som tävlar för Melleruds IF, blev förra helgen svensk juniormästare på 2000 meter hinder och för den fina prestationen blev han uttagen till juniorlandslaget.

Jan har också en syster som heter Marianne och som bara ligger steget efter brodern.

Artikeltaggar

ÅmålBochumDalslandDansDanscenter Sofia WestlundJan HagelbrandLandslagMelleruds IFModeraternaSamhälleTV4Vård

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.