Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls OK-löparna trivdes i gyttjan – Eira och Jonna på pallen i Tjurruset

Publicerad:
Jonna Jensen Åhl och Eira Olsson visar upp lerinpackningen efter målgång. Många var betydligt lortigare än så när de gick i mål efter Tjurruset i Karlstad i lördags, som beskrevs som ett av de tuffaste och blötaste loppen under loppets 31-åriga historia.
Jonna Jensen Åhl och Eira Olsson visar upp lerinpackningen efter målgång. Många var betydligt lortigare än så när de gick i mål efter Tjurruset i Karlstad i lördags, som beskrevs som ett av de tuffaste och blötaste loppen under loppets 31-åriga historia. Foto: Privat

Åmåls OK:s Eira Olsson upprepade fjolårets bedrift och sprang in som tvåa i damklassen när Tjurruset avgjordes i Karlstad i lördags – en av de lerigaste upplagorna hittills. Klubbkompisen Jonna Jensen Åhl var hack i häl på tredje plats.

En mils krävande löpning genom träsk, gyttjehålor, dammar och slippriga backar genom I2-skogen i Karlstad väntade de totalt 2 500 löparna som kom till start i den 31:a upplagan i Karlstad i lördags. Eller löpning och löpning... Ibland handlade det nästan mer om simning på den ovanligt tuffa och blöta banan.

Orienterare i topp

Att orienterare har stora fördelar på den tungsprungna banan visade sig återigen. Herrklassen vanns av Anton Gunnarsson, Bredaryds SOK, som sprang i mål på tiden 55:47. Cornelia Kindlund, OK Tyr, segrade i damklassen på tiden 1.10.01.

Dryga minuter senare sprang Eira Olsson, Åmåls OK, i mål som tvåa och ytterligare en knapp minut senare var Jonna Jensen Åhl i mål på tredje plats. Åmåls OK-löparna låg länge etta, respektive tvåa i loppet men på den andra halvan kunde Cornelia Kindlund passera ÅOK-duon.

Eira Olsson vadar fram genom ett av vattenhindren längs med banan.
Eira Olsson vadar fram genom ett av vattenhindren längs med banan. Foto: Privat

Även förra året blev det topplaceringar i Tjurruset för Åmåls OK-löparna. Eira Olsson slutade även då tvåa i damklassen medan Jonna Jensen Åhl var överlägsen i F09-klassen i Kalvruset.

Seger i Kalvruset

Även Eira Olssons lillebror Oskar Olsson hade en riktigt bra dag i I2-skogen i lördags. Han var snabbast av alla i P12-klassen i Kalvruset. Han sprang den 2,5 kilometer långa terrängbanan på tiden 11.49 – nästan 40 sekunder snabbare än närmaste konkurrent, Jack Berglund från klubben NIF.

Oskar Olsson satte full fart direkt vid starten i Kalvruset.
Oskar Olsson satte full fart direkt vid starten i Kalvruset. Foto: Privat
Oskar Olsson kämpar sig i mål som segrare i P12-klassen i Kalvruset.
Oskar Olsson kämpar sig i mål som segrare i P12-klassen i Kalvruset. Foto: Privat
Pallen i damklassen: Eira Olsson, Cornelia Kindlund och Jonna Jensen Åhl. Till höger syns även fyran och femman i loppet, Maja Hörnström och Elin Bengtsson.
Pallen i damklassen: Eira Olsson, Cornelia Kindlund och Jonna Jensen Åhl. Till höger syns även fyran och femman i loppet, Maja Hörnström och Elin Bengtsson. Foto: Privat

Resultat

Tjurruset, Karlstad, 16 september

Damer: 1) Cornelia Kindlund, OK Tyr, 1.10.01, 2) Eira Olsson, Åmåls OK, 1.11.21, 3) Jonna Jensen Åhl, Åmåls OK, 1.12.10, 346) Ebba Gustavsson, Åmål, 2.12.47, 347) Emma Adolfsson, Åmål, 2.12.48, 580) Lisa Nord–Ågren, Boxen Säffle/Åmål, 631) Christina Nilsson, Åmåls kommun, 2.54.09, 635) Johanna Gladh Wallin, 2.54.26, 677) Ann–Charlotte Dollbring, Fengersfors, 4.15.29.

Herrar: 1) Anton Gunnarsson, Bredaryds SOK, 55.47, 2) André Rangnelid, Karlstads kommun, 56.25, 3) Cimmie Wignell, Karlstad, 57.02, 878) Mikael Karlsson, Fengersfors, 2.49.20, 883) Mohammad Asif, Åmåls kommun, 2.54.14, 884) Kim Bäckström, Åmåls kommun, 2.54.27.

Kalvruset

P12: 1) Oskar Olsson, Åmåls OK, 11.49, 2) Jack Berglund, NIF, 12.27, 3) Simon Vincentsson, Karlstad, 13.09.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls OKEira OlssonKarlstadLöpningMotion och hälsaOK TyrSOKTjurruset

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.