Hoppa till huvudinnehållet

Förundersökning mot kommunen läggs ned

Publicerad:
Förundersökningen mot Bengtsfors kommun läggs ned.
Förundersökningen mot Bengtsfors kommun läggs ned. Foto: Conny Hultgren

Bengtsfors kommun skrev på sin hemsida om Susanne Eriksson och anklagade paret för att ha använt gratis arbetskraft från det kommunala bostadsbolaget Bengtsforshus AB.

Paret polisanmälde kommunen för detta.

Nu rapporterar P4 Väst att förundersökningen mot kommunen läggs ned.

Enligt åklagare Johan Fröjelin har det utretts om ett tjänstefel begåtts, men att det inte gått att bevisa brott. Han har inte tagit ställning till om kommunen brutit mot dataskyddsförordningen (gdpr).

Till P4 Väst säger Susanne Eriksson att hon och sambon ännu inte bestämt sig för om de ska driva ärendet vidare.

– Det är skrämmande att kommunen agerar så här, att de lägger ut vad som helst på sin hemsida och inte tar på sig något ansvar, sa Susanne Eriksson när hon kommenterade ärendet tidigare i år.

”Riktigt förbannad”

Hon dementerade också att hon och sambon själva hade gjort något fel.

– Jag är riktigt förbannad. Jag och min sambo hade gjort det mesta av takarbetet själva och när sedan min sambo, som jobbar på Bengtsforshus, hade semester kom några av hans kollegor förbi oss på sin rast och hjälpte till att lasta av en lastbil med takpannor, har Susanne Eriksson sagt tidigare.

Artikeltaggar

ÅklagareBengtsfors kommunBrottBrott, lag och rättDalslänningenFörundersökningLastbilarP4 Väst

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.