Hoppa till huvudinnehållet

Torsten från Edsleskog dinerade med landshövdingen

Publicerad:
Reporter Sanna Stark
Sanna Stark
sanna.stark@provinstidningen.se
Torsten Fransson har gjort en storartad insats för sin hembygd genom att, på många olika sätt, dokumentera Edsleskogs historia.
Torsten Fransson har gjort en storartad insats för sin hembygd genom att, på många olika sätt, dokumentera Edsleskogs historia. Foto: Bele Fransson

Under torsdagskvällen anlände Åmålsborna Torsten Fransson och Hanen Allow, som båda blivit utsedda till eldsjälar i Fyrbodal av länsstyrelsen, med sina anhöriga till residenset i Göteborg, för middag med landshövdingen.

Totalt är det 25 personer som har utsetts till eldsjälar i Fyrbodal av länsstyrelsen Västra Götaland. De som utses belönas för sina insatser, ofta ideella, i respektive kommun och bjuds in till en middag med landshövding Sten Tolgfors i residenset i Göteborg.

Före middagen minglade gästerna i residenset med det vackra innertaket.
Före middagen minglade gästerna i residenset med det vackra innertaket. Foto: Bele Fransson

Lokalhistorikern Torsten Fransson och brobyggaren Hanen Allow fick dessutom sällskap av Åmåls kommunfullmäktiges ordförande Leif Aronsson (C). De tre hade också fått bjuda med varsin gäst.

Västra Götalands landshövding Sten Tolgfors, är för övrigt själv uppväxt i Åmål.

Torsten Fransson har kartlagt och präntat ned mycket av Edsleskogs historia.
Torsten Fransson har kartlagt och präntat ned mycket av Edsleskogs historia. Foto: Bele Fransson

Artikeltaggar

CenterpartietGöteborgKommunfullmäktigeLeif AronssonNöje/KulturSten TolgforsTorsten FranssonÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.