Hoppa till huvudinnehållet

Tösses skyttekung klar för Dubai City FC – kan debutera i helgen

Publicerad:
Nahuel Romero, närmast från Tösse IF i division 5, skrev under kontraktet tillsammans med klubbpresidenten Sultan Hareb Al Falahi. Agenterna som varit med och rott affären i hamn heter Jonathan Frydman och Sergio Gustavo Frydman.
Nahuel Romero, närmast från Tösse IF i division 5, skrev under kontraktet tillsammans med klubbpresidenten Sultan Hareb Al Falahi. Agenterna som varit med och rott affären i hamn heter Jonathan Frydman och Sergio Gustavo Frydman. Foto: Privat

Provspelet i Dubai blev lyckat. Tösses skyttekung Nahuel Romero har skrivit på ett tvåårskontrakt med Dubai City FC i landets andraliga.

– Det här betyder mycket för mig och är en början på större saker i framtiden, säger han.

I två säsonger har den argentinske anfallaren Nahuel Romero bidragit starkt till att Tösse IF tillhört toppskiktet i division 5 Dalsland. 39 mål på 24 matcher i seriespelet för A-laget säger det mesta. Nu fortsätter karriären – i Dubai. 19-åringen har skrivit på ett kontrakt med klubben Dubai City FC som sträcker sig över två år.

Nahuel Romero utforskar Dubai tillsammans med lagkompisen och landsmannen Luciano Gutierrez som också är ny i klubben.
Nahuel Romero utforskar Dubai tillsammans med lagkompisen och landsmannen Luciano Gutierrez som också är ny i klubben. Foto: Privat

– När jag skrev på kom alla minnen från min karriär tillbaka. Det var en dröm som gick i uppfyllelse, säger Nahuel Romero.

Tösses skyttekung provspelar i Dubai – träffade Iniesta

Det var via sin argentinska agent som han för en månad sedan fick chansen att komma ner till Dubai för provspel med ett par klubbar. Utöver Dubai City FC har han även testat med klubben Al Bataeh Club, vars representationslag spelar i landets högstaliga.

Stor omställning

Omställningen från division 5-spel i höstrusket i Tösse till spel i Dubais 40-gradiga värme har varit stor, säger Nahuel Romero.

– Mina erfarenheter från Dubai har varit mycket bra så här långt. Det tar lite tid men jag tror att jag kommer att vänja mig vid staden.

Dubai City FC är två matcher in på säsongen. Om allt pappersarbete hinner bli klart kommer Nahuel Romero att debutera för laget redan i söndagens bortamatch mot Dibba Al Fujairah.

– Jag hoppas att allt hinner bli klart så att jag kan spela.

Dubai City FC bildades så sent som 2018. Representationslaget huserar för tillfället i Förenade Arabemiratens andraliga, UAE First Division League. Merparten av spelarna i klubben är inhemska men laget rymmer även ett par landsmän till Nahuel Romero samt en handfull engelsmän.

Det lär dröja innan Nahuel Romero drar på sig Tössetröjan igen. Nu hoppas han att fotbollskarriären ska ta fart i Dubai.
Det lär dröja innan Nahuel Romero drar på sig Tössetröjan igen. Nu hoppas han att fotbollskarriären ska ta fart i Dubai. Foto: Roger Pettersson

Artikeltaggar

Al Bataeh ClubDubaiFirst Division LeagueFörenade ArabemiratenFotbollKarriärTösseTösse IF

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.