Hoppa till huvudinnehållet

Dals-Ed slutar med inspelade fullmäktigemöten: ”Ingen som ser dem”

Publicerad:
Dals-Eds kommun slopar inspelningarna från fullmäktiges sammanträden. Enligt kommunstyrelsens ordförande Andreas Nilsson (M) är det för få som ser dem.
Dals-Eds kommun slopar inspelningarna från fullmäktiges sammanträden. Enligt kommunstyrelsens ordförande Andreas Nilsson (M) är det för få som ser dem. Foto: Mattias Modéen

Dals-Eds kommun slopar inspelningen av sammanträdena i kommunfullmäktige.

– Det är helt enkelt nästan ingen som ser dem, säger Andreas Nilsson, (M), kommunstyrelsens ordförande.

Dals-Eds kommun har de senaste två och ett halvt åren haft webbsändningar från kommunfullmäktiges sammanträden. Detta efter en motion från Sverigedemokraterna, som antogs i början av 2021.

I olika format

Sändningarna har gjorts i lite olika format. Under en testperiod 2022 spelades fullmäktige in i sin helhet och under en testperiod första halvåret 2023 sändes en sammanfattning av de viktigaste besluten och diskussionerna, dels från fullmäktige dels från kommunstyrelsens arbetsutskott.

Men invånarnas intresse att följa sändningarna har varit svagt, även om antalet unika tittare av sammanfattningarna varit fler än av de hela inspelningarna.

”Väldigt få som ser”

– Det är väldigt få som ser de här sändningarna. Utifrån det har vi beslutat att inte längre spela in någonting alls, säger Andreas Nilsson.

Beslutet fattades i samband med det senaste fullmäktigesammanträdet i Nössemark i förra veckan.

Beslutet var enhälligt bland politikerna, som därmed gick emot det förslag till beslut som skrivits av tjänstemännen, som hade förordat en förlängd testperiod med fortsatta inspelade sammanfattningar från mötena året ut.

Den som vill ta del av debatten i kommunfullmäktige i Dals-Ed får nu helt enkelt komma till till sammanträdena.

Artikeltaggar

Dals-Eds kommunDemokratiEdPolitik

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.