Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls RK vann sista hoppomgången i Grums – säkrade totalvinsten i serien

Publicerad:
I helgen kammade Åmåls ridklubbs hopplag hem vinstpokalen i division 4-hoppningen i Värmland efter att samtliga red snabbt och felfritt med sina ponnyer.
I helgen kammade Åmåls ridklubbs hopplag hem vinstpokalen i division 4-hoppningen i Värmland efter att samtliga red snabbt och felfritt med sina ponnyer. Foto: Evelina Wigstrand

Under söndagen var det dags för den sista omgången i ponnyernas division 4-hoppning på Grums ridklubb. Efter fyra felfria rundor av Åmålsekipagen vann de omgången – och säkrade totalvinsten i serien.

Efter en vinst och en tredjeplats i division 4-hoppningens två första omgångar ledde Åmåls ridklubb serien inför den tredje och sista omgången på Grums ridklubb den 24 september.

Lagmedlemmarna Elin Berg, Elsa Wigstrand, Vilda Skärlund och Ebba Svanström red både snabbt och felfritt med sina ponnyer och seglade upp i topp bland de nio klubbar som tävlade i serien. Därmed kan Åmåls ridklubb dessutom titulera sig som segrade av hela division 4 i Värmland.

– Alla har gått in med en laganda och inställningen att ha roligt genom alla omgångar. Framgången kommer främst för att de har stöttat, peppat och hejat på varandra på tävlingarna, och även mellan omgångarna, säger lagledaren Evelina Wigstrand.

Individuella placeringar

Förutom lagtävlingen gjorde Åmålsekipagen fina individuella resultat i Grums.

Elin Berg och Power of Love knep en tredjeplacering i Lätt D kategori D efter att ha ridit snabbt och felfritt både i grundomgången och omhoppningen. Det gjorde även Vilda Skärlund och Light Mist i Lätt D kategori C, och placerade sig på andra plats. Hack i häl knep Ebba Svanström och Funlight Freja en tredjeplacering och på femte plats, strax utanför placering, hamnade Elsa Wigstrand och Currow Lad. Samtliga red alltså felfritt även under sina individuella starter.

Dressyr i Arvika

Ett gäng andra Åmålsryttare hakade på och startade i klasser på Grums ridklubb under söndagen. Nellie Jägergren och ponnyn Lady Donetti red felfritt i en Lätt E kategori B clear round. Det gjorde även Ebba Runelid och Madernas Ida i Lätt E kategori C, och i Lätt D knep de en tredje plats.

Åmåls ridklubb har även blivit representerad på olika tävlingsplatser under helgen. Vera Kutscher har varit på en flerdagarstävling på Sundbyholm med storhästarna Coen, Mae’s Last Call och Domina 8. Tillsammans med Coen vann hon en tvåstjärnig 130-klass, bland annat.

Joline och Jonna Eriksson knep en varsin seger med ponnyerna Minuette och Astiz Inez i Lätt B kategori C respektive Lätt C kategori B på Norrahammar-Tabergs Ridklubb.

På Arvika ridklubb dansade Cecilia Haby och storhästen Square genom en medelsvår C:1 tillsammans med en procent på 64.167.

Åmåls ridklubbs hopplag vann den tredje och sista omgången i division 4 på Grums ridklubb i helgen.
Åmåls ridklubbs hopplag vann den tredje och sista omgången i division 4 på Grums ridklubb i helgen. Foto: Evelina Wigstrand
Tjejerna i division 4-laget har haft gemensam fika varje omgång.
Tjejerna i division 4-laget har haft gemensam fika varje omgång. Foto: Evelina Wigstrand
Från vänster syns Vilda Skärlund och Light Mist, Elsa Wigstrand och Currow Lad, Ebba Svanström och Funlight Freja och Elin Berg och Power of Love.
Från vänster syns Vilda Skärlund och Light Mist, Elsa Wigstrand och Currow Lad, Ebba Svanström och Funlight Freja och Elin Berg och Power of Love. Foto: Evelina Wigstrand

Artikeltaggar

ÅmålDressyrGrumsHästsportVärmlands län

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.