Hoppa till huvudinnehållet

Polisanmälan upprättad efter ödehusbrand i Åmål

Publicerad:
En brand bröt ut i ett ödehus i centrala Åmål vid lunchtid.
En brand bröt ut i ett ödehus i centrala Åmål vid lunchtid. Foto: Fredrik Tacacho

Det brann i ett ödehus i centrala Åmål vid lunchtid. Räddningstjänst larmades ut och fick släcka branden. Enligt räddningsledare Nicklas Fredriksson finns det ingen naturlig orsak till att branden uppstod.

Larmet om branden kom vid 12.02. Det var i ett ödehus vid korsningen mellan Drottninggatan och Kungsgatan som det brann. Drottninggatan spärrades av för trafik under en dryg timmes tid, medan räddningstjänsten arbetade med släcka.

Ödehusbranden: Misstänkt anlagd men utredningen nedlagd

Enligt räddningsledare Nicklas Fredriksson började branden nedanför en fönsterruta inne i huset. Ytskiktet i ett par av innerväggarna skadades och även innertaket fick rök- och sotskador.

Oklar brandorsak

Nicklas Fredriksson säger att det är oklart varför det började brinna, men menar att det inte finns någon naturlig orsak till att branden uppstod.

– Det kan knappast vara något elektriskt fel, eftersom branden startade nedanför ett fönster, säger han.

Strax efter klockan 13 lämnade räddningstjänsten platsen och polisen har nu tagit över utredningsarbetet. Bland annat kommer fastighetsägaren att kontaktas.

Polisen har nu upprättat en anmälan gällande grov skadegörelse genom brand.

Ingen person har blivit skadad i samband med branden, men det är oklart vad som kommer att hända med fastigheten.

Det har tidigare brunnit flera gånger i samma fastighet.

Artikeltaggar

ÅmålBränderOlyckor och katastroferSläckningsarbete

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.