Hoppa till huvudinnehållet

Så många villor har bytt ägare i Åmål under 2023 – markant ras på två år

Publicerad:
Omsättningen på villor har minskat stort i Åmål sedan 2021.
Omsättningen på villor har minskat stort i Åmål sedan 2021. Foto: Elinor Thuresson

Antalet villaförsäljningar i Åmål har sjunkit markant under pågående ekonomiska kris. Men medianpriset håller sig hyggligt bastant.

Räntehöjningar, dyrare levnadskostnader och osäkra framtidsutsikter. På många sätt är det logiskt att bostadsmarknaden kallnar. Visserligen läggs det fortfarande ut många objekt till försäljning men ägarbytena är mer sällsynta nu än för ett par år sedan.

Under perioden januari-augusti såldes sammanlagt 39 villor i Åmål. Det kan jämföras med motsvarande period 2021, då affärerna var nästan dubbelt så många, 67 stycken.

Samtidigt ligger slutpriserna på ungefär samma nivå nu som då, mellan en miljon kronor och 1,6 miljoner kronor. Spekulanterna är med andra ord fortfarande beredda att buda på när rätt objekt dyker upp.

Toppade för två år sedan

Under de senaste 36 månaderna har totalt 213 villor sålts i Åmåls kommun. Medianslutpriset var under samma period 1,3 miljoner kronor. Som högst var snittpriset i december 2021.

Siffrorna är hämtade från bostadsportalen Hemnet.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunBostad och byggenFastigheterHemnetVillor

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.