Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Marielle tar täten

Publicerad:
Marielle Kellgren och Patrik Björklund hade flera hårda dueller under träningen.
Marielle Kellgren och Patrik Björklund hade flera hårda dueller under träningen. Foto: Arkivbild

Detta är något av vad Provinstidningen skrev om för 10, 25 och 50 år sedan.

1973

”Silver-Janne” tränar ÅBK:s ungdomsbrottare. Det riktigt lyste ur ögonen på smågrabbarna i ÅBK-65 när ”Silver-Janne” Karlsson i går kom till Karlbergshallen för det första träningspasset med Åmålsbrottarna. Medan två av Åmålsbrottarna satt och flåsade vid mattkanten, efter försök att fälla Janne, höll han på att mata krafter ur den tredje. Till synes var han själv fullständigt oberörd.

1998

För bara ett halvår sedan var Åmåls Motorklubb nära att gå i graven. Men klubben kastade aldrig in handduken, utan slumrade in i något av en törnrosasömn. Nu har ÅMK vaknat till liv igen. Ett gäng motorentusiaster köpte varsin gokart och flugan spred sig. Nu träffas unga och gamla på gokartbanan i Brevik söder om Åmål och träningskör flera dagar i veckan.

2013

Edshandlare utvidgar i Åmål. Barnen har fått en ny leksaksaffär i Åmål. Idag slår leksaksaffären Stoysan upp portarna i den splitternya gallerian på Kungsgatan. Siv Gustavsson från Dals Ed äger leksaksaffären tillsammans med sin familj men den dagliga driften kommer att skötas av nyanställda Paula Jacobsson. ”Eftersom jag har en tvåårig son hemma känns jobbet helt perfekt för mig. Jag är helt inne i leksaksvärlden”, säger hon.

Artikeltaggar

ÅmålBrevikKungsgatanMänskligtMotion och hälsaTräning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.