Hoppa till huvudinnehållet

Dubbelt Spring Åmål på pallen i Hindås halvmara

Publicerad:
Prispallen på halvmaran mellan Härryda och Hindås. Från vänster Elias Björnsson, Spring Åmål, Linus Hultegård, Sävedalens AIK och  Patrik Schmidt, Spring Åmål.
Prispallen på halvmaran mellan Härryda och Hindås. Från vänster Elias Björnsson, Spring Åmål, Linus Hultegård, Sävedalens AIK och Patrik Schmidt, Spring Åmål. Foto: Privat

Elias Björnsson och Patrik Schmidt från Spring Åmål slutade tvåa respektive trea på halvmaran i Hindås i helgen.

Elias Björnsson har tänt till igen på löpning när han nu nått åldern för att få springa i den yngsta veteranklassen, H35.

Åmålsbördige Elias bor numera i Göteborg och därifrån har han värvat in kompisen Patrik Schmidt till Spring Åmål.

Elias Björnsson har tänt till igen på gamla dar./ARKIVBILD
Elias Björnsson har tänt till igen på gamla dar./ARKIVBILD Foto: Ove Rydh

I helgen sprang båda 21 kilometer vid Skogsmaran i Hindås, på den så kallade Vildmarksleden. Och båda hamnade på pallen.

Drygt tre minuter efter

Starten på 21 kilometer gick i Härryda och löparna sprang till målet i Hindås. Linus Hultegård från Sävedalens AIK vann på tiden 1.21,12, Elias Björnsson slutade tvåa, 3.18 efter och ytterligare tio minuter efter sprang Patrik Schmhidt i mål.

Artikeltaggar

Friidrott

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.