Hoppa till huvudinnehållet

Ur våra arkiv: Flera fynd har gjorts vid gravutgrävning

Publicerad:
Ernst Andersson (till höger) har hittat keramik som han visar upp för Clary Andersson och Ole Bjerke.
Ernst Andersson (till höger) har hittat keramik som han visar upp för Clary Andersson och Ole Bjerke. Foto: PD

Detta är något av vad Provinstidningen skrev om för 10, 25 och 50 år sedan.

1973

Utgrävningar i Ånimskog. I en månad har man nu hållit på med utgrävningar av en hällkista i Ånimskog på ett bergkrön vid Ånimmen. Hällkistan följer väldigt väl de mönster som är vanliga för denna tidsepok. Trots viss plundring har man gjort en hel del fynd. Av dessa kan nämnas en spjutspets, fyra hjärtformade pilspetsar samt stora mängder keramikskärvor.

1998

Tom Heurlin AB i Ånimskog har varslat om neddragning av personalstyrkan. 21 fast eller tillfälligt anställda berörs. Anledningen är att bolaget har för höga produktionskostnader. Det beror på en kombination av minskad efterfrågan på sågade och hyvlade varor på bland annat den viktiga tyska marknaden, en allmän lågkonjunktur som satt hela sågverksbranschen under hård prispress samt problem med inkörning av ny maskinutrustning.

2013

Nytt torg får vänta. Den som väntar på att uppsnyggningen av platsen framför Åmåls stadsbibliotek – Kulturtorget – skall bli klar, lär få vänta ytterligare ett par år. Planerna på att snygga till Kulturtorget och, inte minst, göra det mer tillgängligt väcktes redan för tio år sedan. Nu har teknik- och fritidsnämnden lyft in upprustningen i investeringsbudgeten för perioden 2014–2019. Inget finns dock bokat för 2014 utan det är först 2015 som nämnden har en ambition att genomföra upprustningen.

Artikeltaggar

ÅmålÅnimmenÅnimskogKeramikKonstTeknik och vetenskapUtgrävningar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.