Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls-Thereses klubb tog över baracker från hemstaden: ”Världen är liten”

Publicerad:
Reporter Liselotte Lans
Liselotte Lans
liselotte.lans@provinstidningen.se
Alva Söderlund, Elsa Polvora, Moa Björk, Tuva Gibson och Dalina Hasani, som spelar i F15 laget i Karlsunds IF FK visar var Rösparksskolans skolbaracker hamnat.
Alva Söderlund, Elsa Polvora, Moa Björk, Tuva Gibson och Dalina Hasani, som spelar i F15 laget i Karlsunds IF FK visar var Rösparksskolans skolbaracker hamnat. Foto: Therese Söderlund

Fotbollsklubben Karlslunds IF FK i Örebro har nyligen köpt tre av Rösparksskolans gamla baracker som utannonserats.

– Världen är liten, konstaterar Åmålsbördiga Therese Söderlund, som sitter i klubbens styrelse samt är tränare för F15-laget, och som själv gick på Rösparksskolan som barn.

Therese Söderlund skrattar när hon berättar om mejlet som nyligen kom från klubbens ordförande om att styrelsen skulle åka till Åmål och titta på några baracker som var till salu.

– Jag frågade om dom möjligtvis var gula och stod vid Rösparksskolan, berättar hon. Och det var mycket riktigt de barackerna det gällde.

Gick på skolan

Therese Söderlund tycker att det är komiskt att barackerna nu hamnar i Örebro, i ”hennes” klubb, eftersom hon själv kommer ifrån Åmål och gick sin skolgång på just Rösparksskolan.

– Jag är född och upp vuxen i Åmål, men flyttade till Örebro 2004, när jag var 19 år, säger hon.

Hon utbildade sig till lärare och bor idag kvar i Örebro med sin familj.

Therese Söderlund, uppvuxen i Åmål, tycker att det är kul att tre av Rösparksskolans baracker nu hamnat i Örebro där hon numera bor.
Therese Söderlund, uppvuxen i Åmål, tycker att det är kul att tre av Rösparksskolans baracker nu hamnat i Örebro där hon numera bor. Foto: privat

Spelade i Viken

Som ung spelade hon fotboll i Viken och under en period var hon även med i fotbollslaget i Fengersfors IK. Hon hade dock oturen att slita av ett korsband och fortsatte inte att spela fotboll när hon bosatte sig i Örebro.

Men engagemanget för fotbollen är stort och i dag sitter hon alltså i Karlslunds IF FK:s styrelse, samtidigt som hon är tränare i F15 där ett av hennes barn, Alva, spelar.

Ändrar färgen

Rösparksskolans baracker, som använts som skollokaler sedan 2014, har hamnat på en plats som heter Rosta Gärde där det finns flera fotbollsplaner.

– Det kommer bli så bra, fortsätter Therese Söderlund. Vi håller på att utöka med ytterligare en konstgräsplan och vi måste ha fler omklädningsrum. Byggnaderna kommer också att användas som gym och dessutom även som fritidslokaler.

– Men den gula färgen ska bort, säger Therese Söderlund. Barackerna ska målas röda och dörrarna ska bli blåa. Det är klubbens färger och så ser de övriga barackerna ut som står vid Rosta Gärde. Och tanken är att ungdomarna i klubben ska få hjälpa till att måla om dem.

Rösparksskolans gamla gula baracker ska målas röda så det ser ut som de övriga barackerna på Rosta Gärde i Örebro.
Rösparksskolans gamla gula baracker ska målas röda så det ser ut som de övriga barackerna på Rosta Gärde i Örebro. Foto: Therese Söderlund

Artikeltaggar

EkonomiFengersforsFotbollGymKarlslunds IFRösparksskolanStyrelserÅmålÖrebro

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.