Hoppa till huvudinnehållet

De springer för Åmåls OK i 25-manna – avgörs i Tullinge

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
I fjolårets 25-manna i Flemingsberg slutade Åmåls OK på plats 114. Då tampades Emilie Hellström mot Stora Tunas världsstjärna Tove Alexandersson på näst sista sträckan. I år springer Emilie Hellström sistasträckan.
I fjolårets 25-manna i Flemingsberg slutade Åmåls OK på plats 114. Då tampades Emilie Hellström mot Stora Tunas världsstjärna Tove Alexandersson på näst sista sträckan. I år springer Emilie Hellström sistasträckan.

På lördag ska världens bästa klubblag koras, i den klassiska tävlingen 25-manna som avgörs i Tullinge. Åmåls OK är ett av de 341 anmälda lagen.

341 lag och 8525 orienterare, något fler än i fjol, är anmälda till helgens 25-mannakavle som avgörs i Lida naturreservat i Stockholmsförorten Tullinge.

Enligt terrängbeskrivningen kommer tävlingen att avgöras i skogsmark med måttlig kupering och god framkomlighet. Även inslag av lättlöpta hällmarker och äldre granskog förekommer.

Hela klubben behövs för att möta de kriterier som ställs på ett 25-mannalag. Minst nio herrar respektive damer ska ingå i laget, och bland dem ska minst en kille och en tjej tävla i H16, D16 eller någon yngre klass. Samtidigt får max åtta deltagare i laget komma från H21- respektive D21-klassen.

I år är första sträckan öppen för alla medan den sista sträckan är vigd åt damerna.

Albin Skott springer förstasträckan för Åmåls OK och han växlar sedan till Alva Olsson på den andra sträckan. Sedan följer ett antal sträckor med flera parallella löpare innan Oscar Ahlstedt, Tommy Reuter och Emilie Hellström tar laget i mål på de sista sträckorna.

Borlängeklubben Stora Tuna OK är regerande mästare i tävlingen. Stora Tuna OK är en av favoriterna även i år, tillsammans med bland andra IFK Göteborg och OK Linné

Åmålslöparna på respektive sträcka

1. Albin Skott

2. Alva Olsson

3. Simon Skott, Eira Olsson, Jonna Åhl, Emma Hellström

4. Frida Eriksson, Emil Hellström, Colin Mc Cann, Elin Reuter

5. Tomas Johansson, Jörgen Åhl, Per Källvik, Tomas Carlsson

6. Cilje Kringstad, Kristina Hellström, Maria Eriksson, Ellen Kringstad

7. Eric Åhl, Noah Olsson, Elsa Reuter, Erik Bergqvist

23. Oscar Ahlstedt

24. Tommy Reuter

25. Emilie Hellström

Artikeltaggar

25-mannaAlva OlssonEira OlssonIFK GöteborgNaturreservatOK LinnéOrienteringPer KällvikSportStora Tuna OKTove AlexanderssonÅmåls OK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.