Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls OK visade fin bredd i 25-manna: ”Bästa placeringen i klubbens historia”

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Åmåls OK:s deltagare i 25-manna som avgjordes i Botkyrka blev bäst i Bohuslän-Dals distrikt.
Åmåls OK:s deltagare i 25-manna som avgjordes i Botkyrka blev bäst i Bohuslän-Dals distrikt. Foto: Åmåls OK

En av världens största stafettävlingar i orientering avgjordes under helgen i Lida naturreservat i Botkyrka kommun. Åmåls OK blev med elva sekunders marginal bäst i Bohuslän-Dals distrikt, i hård kamp med Uddevalla OK.

Det var en intensiv stafettdag med sammanlagt omkring 9 000 löpare i Lida naturreservat i lördags när årets 25-manna i vanlig ordning avgjordes i Stockholmstrakten, närmare bestämt i Botkyrka med Tullinge SK och IFK Tumba SOK som arrangörsklubbar.

ÅOK slog till

Åmåls OK slog till både med att bli bäst i distriktet och att nå den bästa placering i 25-manna i klubbens historia. Det blev en 113:e plats av 340 startande lag, en placering och elva sekunder före Uddevalla OK i distriktskampen.

– Det gäller att ha bredd i olika åldersklasser i den här tävlingen. Vi har 16 ungdomar under 17 år i laget, resten är 40-plussare och de flesta äldre än så, säger Per Källvik i Åmåls OK som själv sprang en av sträckorna.

Sju debutanter

Sju löpare i Åmåls OK gjorde debut i 25-manna och det handlade om idel ungdomar. Det var Emil Hellström, Oscar Ahlstedt, Emma Hellström, Frida Eriksson, Elin Reuter, Colin McCann och Elsa Reuter som säkerligen kommer springa fler stafetter för Åmåls OK.

Erica Källvik Leufvén som tidigare tävlat för Åmåls OK i ungdomsåren sprang i år sista sträckan i stafetten för IFK Göteborg. Hon gick ut som femma på slutsträckan, en placering hon och laget behöll in i mål. Uppsalaklubben OK Linné från vann tävlingen.

Colin McCann, i Åmåls OK:s blågula tröja, debuterade i lördags i 25-manna.
Colin McCann, i Åmåls OK:s blågula tröja, debuterade i lördags i 25-manna. Foto: Åmåls OK

Artikeltaggar

25-mannaBohuslänBotkyrka kommunIFK TumbaNaturreservatOK LinnéOrienteringPer KällvikStafettTullinge SKUddevalla OKÅmåls OK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.