Hoppa till huvudinnehållet

Åmålsdelegation på besök i regeringskansliet – jobbar vidare för att få fängelse

Publicerad:
Reporter Andreas Dagström
Andreas Dagström
andreas.dagstrom@provinstidningen.se
Samhällsbyggnadschef Björn Wennerström, kansliråd Anna Brodén, statssekreterare Mikael Kullberg och kommunstyrelsens ordförande Michael Karlsson (M) träffades i regeringskansliet. På bilden saknas politiskt sakkunnige Karl Magnus Sjögren som också deltog under mötet.
Samhällsbyggnadschef Björn Wennerström, kansliråd Anna Brodén, statssekreterare Mikael Kullberg och kommunstyrelsens ordförande Michael Karlsson (M) träffades i regeringskansliet. På bilden saknas politiskt sakkunnige Karl Magnus Sjögren som också deltog under mötet. Foto: Privat

Arbetet med att få en kriminalvårdsanstalt till Åmål fortsätter oförtrutet. Nyligen diskuterades saken i regeringskansliet med kommunstyrelsens ordförande i Åmål, Michael Karlsson (M), och samhällsbyggnadschef Björn Wennerström på plats.

– Det börjar bli ett antal Stockholmsresor vid det här laget, och fler lär krävas för att driva processen till vägs ände, säger Björn Wennerström om den senaste resan.

Åmåls hett efterlängtade önskan om att bli ny fängelseort framfördes åter under fredagen, denna gång muntligen till Mikael Kullberg, statssekreterare hos justitieminister Gunnar strömmer (M), Karl Magnus Sjögren, politiskt sakkunnig hos Gunnar Strömmer, och Anna Brodén, kansliråd på justitiedepartementet.

Mötet hölls i regeringskansliet.

Tänker sig en färdig plan

Kommunstyrelsens ordförande Michael Karlsson (M) och Björn Wennerström, chef samhällsbyggnadsförvaltningen tillika projektledare, berättade vad som gjorts lokalt för att möjliggöra etablering av en kriminalvårdsanstalt i Åmål.

– Vår idé om att ha en färdig detaljplan innan vi lägger ett slutligt erbjudande till kriminalvården mottogs mycket positivt, skriver Wennerström i en kommentar.

Artikeltaggar

Björn WennerströmBrott, lag och rättDetaljplanerGunnar StrömmerKommunstyrelsenKriminalvårdMichael KarlssonPolitikÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.