Hoppa till huvudinnehållet

Tre segrar för Åmålshästar på Årjängstravet

Publicerad:
Björn Martinsson
redaktion@dalslanningen.se
Wilma Weeny här från seger i Åmål med Kristian Lindberg i sulkyn. det blev ny seger i Årjäng i söndags, den fjärde för det treåriga stoet.
Wilma Weeny här från seger i Åmål med Kristian Lindberg i sulkyn. det blev ny seger i Årjäng i söndags, den fjärde för det treåriga stoet. Foto: Björn Martinsson

Det gick bra för Åmålshästarna som tog hela tre segrar denna näst sista tävlingsdag för säsongen i Årjäng.

Årjängstravet körde sina GS75-tävlingar på söndagen, med flera fina lopp och förhöjda prissummor.

Inledde gjorde M.P. Atle som i treåringsloppet för kallblod vann mycket lätt för Kristian Lindberg. Hästen är en lovande sort, som i sin tredje start tog sin andra seger och detta på nya rekordet 1.30,8/2 180 meter. Segerpremien löd på 50 000 kronor och oddset blev 4,19.

Ägare till den flotte fuxen är Lars Ottosson från Tösse.

Nytt rekord

Kristian Lindberg fortsatte med Malin Gustavsson-tränade Wilma Weeny, som tog hem Årjängstravets treåringsfinal 2023. Wilma Weeny spurtade bra över upploppet efter att bjudits på ett fint lopp i andra utvändigt. Det var fjärde segern för det lovande stoet som sprungit in nästa 200 000 kronor i år.

Segertiden blev 1.16,0/2 160 meter vilket är nytt rekord och oddset 5,01. Även här löd segerpremien på 50 000 kronor.

Bra debutår

Västerbosimsalabim är också en Åmålshäst som inlett debutåret bra. Med Marcus Hultman i sulkyn kom nu årets andra seger och detta i GS75 avdelning 1, där ekipaget tog över ledningen 500 meter kvar och vann säkert före favoriten Norris.

Äger och tränar det fyraåriga stoet gör Annelie Bergqvist från Mellerud med B-licens på Åmålstravet. Västerbosimsalabim delade ut oddset 6,51 och segertiden blev 1.17,0/2 140 meter.

Fin andraplats

I Årjängstravets kallblodsmästare 2023 blev det ett fint andrapris till Moas Heja Mera. Vann loppet gjorde skrällen Lysjö Isa och bakom denne dök Moas Heja Mera till andrapriset när det väl blev lucka.

Hela 37 500 kronor blev det dock för Anne-Li och Mats Petterssons duktiga sto som kördes av Dagfinn Aarum. Nytt rekord även här då Moas Heja Mera noterade tiden 1.26,7/2 160 meter.

Artikeltaggar

Dagfinn AarumGS75Kristian LindbergLars-Olof OttossonMarcus HultmanPeter GustavssonRekordTravTösseÅmålÅmålstravetÅrjängÅrjängstravet

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.