Hoppa till huvudinnehållet

Flera medaljer för BMS Åminton i Picassofjädern

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
BMS Åminton tävlade i turneringen Picassofjädern i Kristinehamn. Från vänster Majken Eriksson, Willma Johansson och Erica Hansson.
BMS Åminton tävlade i turneringen Picassofjädern i Kristinehamn. Från vänster Majken Eriksson, Willma Johansson och Erica Hansson. Foto: BMS Åminton

Ungdomar från BMS Åminton har tävlat i turneringen Picassofjädern i Kristinehamn. Det var Majken Eriksson, Erica Hansson och Willma Johansson som ordnade en handfull medaljer.

Den här gången tog sig inte Willma Johansson vidare från poolspelet i klassen flicksingel U15, men det gjorde däremot Majken Eriksson och Erica Hansson. De tog sig båda till semifinal där det emellertid tog stopp för båda Åmintontjejerna.

Majken Eriksson förlorade sin semifinal i två raka men jämna set, 16–21, 20–22 mot Isabel Lundberg från Fyrisfjädern Badmintonklubb i Uppsala. Erica Hansson lyckades vinna andra set i sin semifinal mot Matilda Nordkvist, Karlskoga Badmintonklubb, men förlorade sedan klart i skiljeset, 19–21, 21–19, 12–21. Båda belönades med var sin bronsmedalj.

Willma Johansson spelade även mixeddubbel i klassen U15 tillsammans med Airon Hoorerum Ankarsund från Karlstad och där blev det också brons. De förlorade semifinalen trots att de lyckades vinna andra set.

Medaljer i dubbel

På söndagen var det dubbel och där blev det också medaljer. Åmintontjejerna spelade i en högre åldersklass, damdubbel U17, vilket innebar att de mötte några motståndare som var några år äldre.

Majken Eriksson och Willma Johansson spelade tillsammans medan Erica Hansson spelade ihop med Isabel Lundberg från Uppsalaklubben Fyrisfjädern. Båda paren vann sina kvartsfinaler ganska enkelt.

I semifinalerna gav de sina äldre motståndare en tuff match, men det räckte inte riktigt hela vägen till final. Det blev brons till båda paren.

Majken Eriksson och Willma Johansson tävlade tillsammans i damdubbel.
Majken Eriksson och Willma Johansson tävlade tillsammans i damdubbel. Foto: BMS Åminton

Artikeltaggar

BadmintonBMS ÅmintonFyrisfjädernKarlstadKristinehamnMedaljerPicassofjädernTurneringar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.