Hoppa till huvudinnehållet

Kristinebergskolan utrymdes efter automatlarm: ”Inget som brunnit”

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Ett automatlarm utlöstes på Kristinebergskolan vid tretiden på torsdagseftermiddagen.
Ett automatlarm utlöstes på Kristinebergskolan vid tretiden på torsdagseftermiddagen. Foto: Roger Pettersson

Klockan 15.04 på torsdagen gick automatlarmet på Kristinebergskolan i Åmål. Nio minuter senare var räddningstjänsten på plats och kunde snabbt konstatera att det inte rörde sig om någon brand.

När räddningstjänsten var på plats möttes brandmännen av trygghetsvärdar och fastighetsskötare på skolan som hade utrymt lokalen på elever och personal, så att det inte fanns några personer kvar inne. Klockan 15.25 var byggnaden säkrad och alla tilläts att gå in i skolan igen.

– Skolorna tränar regelbundet på brandövningar och är duktiga på detta. Vi kunde se vilken branddetektor som löst ut och i detta fallet var det inget brandtillbud, säger Christian Rådén, räddningschef Åmål och Bengtsfors.

Hur ofta får ni automatlarm?

– Jag skulle säga att det händer omkring 60 gånger om året. Just på Kristinebergskolan brukar det inte vara så frekvent, säger Rådén.

Artikeltaggar

BengtsforsBrott, lag och rättBränderChristian RådénKristinebergskolanOlyckor och katastroferÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.