Hoppa till huvudinnehållet

Seger för Anderberg på Färjestad: Upcoming Artist avgjorde på styrka

Publicerad:
Björn Martinsson
redaktion@dalslanningen.se
Upcoming ArtistRoger Anderbergtrav
Upcoming ArtistRoger Anderbergtrav Foto: Björn Martinsson

Färjestadstravet körde i måndags en V64 omgång där det blev framgång för Åmålstravets Roger Anderberg och hans nioåring Upcoming Artist.

I detta lopp för B-tränare blev det aningen tajt i sista sväng där Listas Pippi tog sig ut regelvidrigt och diskades som måletta. Segern gick till Upcoming Artist och Roger Anderberg vilka gjorde en storstilad slutrunda ute i tredjespår. Med 1 100 meter kvar styrde Anderberg på och fick tåga där ute resten av loppet. Trots detta kunde Upcoming Artist koppla greppet och sätta huvudet först i en tät slutstrid där Babsans Bankir var tvåa i V64-avdelning 3.

Segertiden denna höstkväll noterades till 1.14,8/2 160 meter och segerpremien löd på 25 000 kronor. Åmålsekipaget var hårt betrott på spelet och delade ut favoritoddset 3,03.

Fler bra placeringar

I V64-avdelning 4 tog Kroos ett femtepris med Thomas Martinsson i sulkyn och detta på femåringens nya rekord 1.16,0a/2 140 meter

Tredjepris denna måndagskväll till Hans-Olof Lundgren och hans kallblod Lomelino som noterade sitt nya rekord 1.32,5/2 180 meter.

Artikeltaggar

FärjestadRekordRoger AnderbergThomas MartinssonTravV64Åmålstravet

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.