Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls OK-löpare bara sekunder från seger i Daladubbeln

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Alva Olsson i D16-starten. Tillsammans med Emilie Helström blev hon totalfyra i D16, elva sekunder i från en pallplats.
Alva Olsson i D16-starten. Tillsammans med Emilie Helström blev hon totalfyra i D16, elva sekunder i från en pallplats. Foto: Åmåls OK

I helgen avgjordes klassiska tvådagarstävlingen Daladubbeln i Falun. Åmåls OK hade löpare på plats och bäst gick det för Jonna Åhl och Eira Olsson som slutade på andra plats i klassen D14.

Daladubbeln är en partävling som består av lördagens stafett och söndagens patrull över ultralång distans, dubbelt så lång som sträckorna normalt brukar vara i ungdomsklasserna.

I klassen D14 hade Åmåls OK tre lag till start i partävlingen. Jonna Åhl och Eira Olsson, som endast var tolv sekunder i från segern, imponerade stort och slutade på andra plats i Daladubbeln bakom vinnande Sofia Dell’Orto och Bodil Johansson från Sundbybergs IK.

Övriga Åmåls OK-par var Elin Reuter och Ida Nilsson, som slutade på 74:e plats i klassen D14, med närmare 120 starter, medan syskonparet Sara Eriksson och Frida Eriksson bröt tävlingen och inte fick godkänt resultat.

Nära pallplats

De tävlande fick själva välja vem de ville springa i par med och Åmåls OK:s Emma Hellström sprang ihop med Alice Slars Paulsson, Sundbybergs IK, och placerade sig på nionde plats i D14.

Åmåls OK-duon Eira Olsson och Jonna Åhl i ledarposition, med en sekunds marginal, efter första dagens stafett. Till slut blev det en andra plats i Daladubbeln.
Åmåls OK-duon Eira Olsson och Jonna Åhl i ledarposition, med en sekunds marginal, efter första dagens stafett. Till slut blev det en andra plats i Daladubbeln. Foto: Åmåls OK

I klassen D16 kom Alva Olsson och Emilie Hellström i mål på en fin fjärdeplats, elva sekunder från pallplats. Åmåls OK:s Elsa Reuter sprang i par med Irma Eriksson från OK Typ och tog sig i mål på en 44:e plats.

Åmåls OK:s yngsta deltagare i Daladubbeln var Gabriel Källstrand och Frej Jensen i klassen H10. De kämpade sig i mål på 55:e plats.

Albin äldst

Simon Skott i par med Oscar Ahlstedt och Åmåls OK-duon tog sig i mål på 38:e plats i klassen H14 med ungefär 150 startande lag.

I klassen H16 tävlade Åmåls OK:s Eric Åhl tillsammans med Alex Andersson från Sundsvalls OK och de slutade på 23:e plats. ÅOK:s Noah Olsson sprang i par med William Lännhult från Eds SK och de kom i mål på 67:e plats bland ett drygt 100 startande lag.

Albin Skott var Åmåls OK:s äldste ungdoms att tävla i Daladubbeln. Han sprang tillsammans med Viktor Nilsson från Stångenäs AIS och placerade sig på 17:e plats i klassen H17–20.

Åmåls OK:s Albin Skott tävlade i klassen H17-20.
Åmåls OK:s Albin Skott tävlade i klassen H17-20. Foto: Lars Gustafsson

Artikeltaggar

Alva OlssonEds SKEira OlssonOrienteringStafettSundbybergs IKSundsvalls OKÅmålÅmåls OK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.