Hoppa till huvudinnehållet

Drinkar förväxlades på krogen – rattfull frias från brottsmisstankar

Publicerad:
Reporter Mattias Modéen
Mattias Modéen
mattias.modeen@dalslanningen.se
Mannen stoppades vid en poliskontroll i Billingsfors och åtalades misstänkt för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Men nu frias han från brottsmisstankar. (Arkivbild).
Mannen stoppades vid en poliskontroll i Billingsfors och åtalades misstänkt för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Men nu frias han från brottsmisstankar. (Arkivbild). Foto: Gunnar Lundmark / Svd / TT

En man i 30-årsåldern från Bengtsfors kommun som stått åtalad misstänkt för rattfylleri och ringa narkotikabrott frias av Vänersborgs tingsrätt. Anledningen är att drinkar förväxlats på krogen.

Det var i början av förra sommaren som mannen stoppades vid en trafikkontroll i Billingsfors. I det blodprov som polisen tog efter kontrollen syntes spår av MDMA, som är narkotika, i blodet.

Drinkar förväxlades

Mannen har inte ifrågasatt provresultaten, men har bestritt straffansvar eftersom han förnekat att han frivilligt tagit MDMA. Han har gett som förklaring att det måste ha skett en förväxling av drinkar på en fest kvällen innan.

Det är en förklaring som tingsrätten nu godtar, eftersom ett vittne till den åtalade mannen bekräftar dennes historia att drinkarna förväxlats på krogen.

Vittnet har sagt att han la MDMA i den åtalades drink – en drink som egentligen vittnet skulle ha druckit, men att de båda under kvällen förväxlade drinkarna med varandra.

Den åtalade mannen frias därför från brott på båda åtalspunkterna, eftersom det är styrkt att han inte tagit MDMA frivilligt.

Artikeltaggar

BengtsforsBillingsforsBrottBrott, lag och rättNarkotikabrottRattfylleriVänersborgs tingsrättÅtal

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.