Hoppa till huvudinnehållet

Åmålstravets final: Goop och Martinsson tog hem championtitlarna

Publicerad:
Björn Martinsson
redaktion@dalslanningen.se
Marcus Hultman körde Stepping Dreamboy till seger och Eric Martinsson tog hem tränarchampionatet.
Marcus Hultman körde Stepping Dreamboy till seger och Eric Martinsson tog hem tränarchampionatet. Foto: Björn Martinsson

Det blev en försmak av vintern när Åmålstravet körde sin årsfinal med V65. Några få plusgrader och en bister nordanvind var verkligheten denna fredagslunch.

Championtitlarna har fått sina vinnare och bland kuskarna var det ej närvarande Björn Goop som redan var klar innan dagens tävlingar.

I tränarligan tog åter Axevallas Eric Martinsson förstaplatsen och detta i kamp med just Björn Goop som före dagens tävlingar hade en pinne tillgodo.

Med Stepping Boy, som segrade i V65-avdelning 5, säkrades topplaceringen i tränarligan för Eric Martinsson som också fick en seger i sista loppet med Adthemission.

Granlunds sto skrällde

På V65 inleddes det med en liten skräll då Kaj Widell spårade hela vägen med Stefan Granlunds sto Ixie i treåringsloppet. Det var bra tempo i loppet och Ixie kunde glida undan till lätt seger på tiden 1.17,3a/2 080 meter före Västerbo Kismet.

I kallblodsloppet ledde favoriten Aske Balder, med Momarkens Robert Kruse i sulkyn, från start till mål från sitt fina läge på grunddistans.

Prisutdelare i Bernt Johanssons minneslopp: Linda Henriksson, Sten Kåre Sandin, Kjell Skoogh och Anders Bäckström.
Prisutdelare i Bernt Johanssons minneslopp: Linda Henriksson, Sten Kåre Sandin, Kjell Skoogh och Anders Bäckström. Foto: Björn Martinsson

Moas Heja Mera hade dubbla tillägg att plocka in och hon avslutade bra till andrapriset för Dagfinn Aarum. Mats Pettersson tränar det duktiga stoet som varit bland de tre första i 13 av sina 14 starter i år och 230 000 kronor på kontot i karriären.

La Lotteria och André Bood tog hand om ledningen i lärlingsloppet och fick när kilometern återstod favoriten Denco´s Ozzy O på sin utsida. Dessa två gjorde upp och La Lotteria höll en säker halv längd tillgodo i målskjutsen.

Gustavsson vann serien

I B-tränarserien blev det en överraskning i form av Bys Googoo Star och Axevallas Jan Henriksson. Efter 500 meter fanns ekipaget i ledningen och sedan hade de allt under kontroll där Siona Leejs och Next Vacation tog platserna bakom.

I B-tränarserien som pågått under året gick slutsegern till Malin Gustavsson som haft fina framgångar med Wilma Weeny och Vincitrice.

 • Aske Balder och Robert Kruse.
  Aske Balder och Robert Kruse. Foto: Björn Martinsson
 • Ixie och Kaj Widell.
  Ixie och Kaj Widell. Foto: Björn Martinsson
 • Chicco Jet och André Eklundh.
  Chicco Jet och André Eklundh. Foto: Björn Martinsson
 • Bys Googoo Star och Jan Henriksson.
  Bys Googoo Star och Jan Henriksson. Foto: Björn Martinsson
 • Bull Lock och Mikael J Andersson.
  Bull Lock och Mikael J Andersson. Foto: Björn Martinsson
 • Adthemission och André Eklundh.
  Adthemission och André Eklundh. Foto: Björn Martinsson

I Bernt Johanssons minneslopp drog Suarez hårt i ledningen och öppnade första kilometern på 1.13,7 medan favoriten Stepping Dreamboy gottade sig i andra utvändigt för Marcus Hultman. Med 600 meter kvar gjorde Hultman slag i saken och sände iväg Stepping Dreamboy som kort senare tog över och gick undan till lätt seger före Ove Palema på 1.15,4/2 080 meter.

– Jag tog det lite lugnt från start och körde på säkerhet och det löste sig bra för oss, sade Marcus Hultman.

Bull Lock stängde V65

Avslutade V65-spelet gjorde Bull Lock med Mikael J Andersson som brakade till ledningen och vann smått överlägset på fina 1.13,3a/1 680 meter. Classic Pan fick loppet i dennes rygg och tog andrapriset före Önas Quintus.

Inledde denna säsongsfinal gjorde André Eklund med Bengt Bergs femåring Chicco Jet som ledde varje meter och vann säkert före favoriten Kit Kat Mearas.

Bra debut av Cruise Control som tog ett fjärdepris för Göran S Karlsson.

Lunchens och årets sista lopp gick till Adthemission som tränas av Eric Martinsson och kördes till seger av André Eklundh.

Tränarchampion Eric Martinsson uppvaktas av Tomas Eklund.
Tränarchampion Eric Martinsson uppvaktas av Tomas Eklund. Foto: Björn Martinsson

Artikeltaggar

André EklundhBjörn GoopEric MartinssonMarcus HultmanMörtebolTravV65Åmålstravet

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.