Hoppa till huvudinnehållet

ÅRK-ryttare tävlar på Elmia i Jönköping Horse Show

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Joline Eriksson och Minuette är ett av två ekipage från Åmåls Ridklubb som tävlar på Elmia i Jönköping Horse Show.
Joline Eriksson och Minuette är ett av två ekipage från Åmåls Ridklubb som tävlar på Elmia i Jönköping Horse Show. Foto: Privat

Lisa Magnusson och Joline Eriksson, båda från Åmåls Ridklubb, tävlar under veckan i landets största nationella inomhustävling, Jönköpings Horse Show.

Startskottet för Jönköpings Horse Show går på tisdag och sedan tävlar det hela veckan fram till söndag. Över 700 hästar och 450 ryttare i olika grenar samlas till en stor hästfest i Jönköping på höstlovet.

Åmåls Ridklubbs Lisa Magnusson och hennes häst Claudius Fortius har som många andra ryttare och hästar runt om i landet sedan i början på sommaren kämpat och tävlat för att få placeringar i 130–135- klasser för att samla poäng och försöka komma med och få rida på Elmia.

Claudius Fortius och Lisa Magnusson lyckades med sitt mål och är kvalade och klara för semifinal i Equality Line Rising Star Gold som går i två semifinaler på 130 centimeter och en final över 135 centimeter.

Åmåls Ridklubbs andra deltagare på Elmia är ponnyryttaren Joline Eriksson och hennes C-ponny Minuette. Även de har samlat poäng och kvalat in till Agria Pony Trophy.

Artikeltaggar

AgriaHästsportJönköpingShowerÅmåls Ridklubb

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.