Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls församling bjöd kyrkogårdsbesökarna på korv och fika

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Christer Axelsson passade på att få en korv med bröd efter att ha besökt och tänt ljus på fyra gravar på norra kyrkogården.
Christer Axelsson passade på att få en korv med bröd efter att ha besökt och tänt ljus på fyra gravar på norra kyrkogården. Foto: Roger Pettersson

Inför Alla Helgons dag var det många som besökte kommunens kyrkogårdar för att sätta ut ljus runt gravarna.

Både på norra kyrkogården, mittemot Åmåls församlingshem, och på västra kyrkogården, vid Nygård, bjöds alla besökare på korv och fika.

Åmåls församling hade tänt brasor och hade ett helt fikabord med korv och bröd, kaffe, godis, festis till barnen och lite anat tilltugg att bjuda kyrkogårdsbesökarna på, både på norra och västra kyrkogården. Där står de och serverar fram till femtiden på fredag eftermiddag.

Christer Axelsson gick runt och tände ljus på fyra gravar på norra kyrkogården. Efter förrättat verk unnade han sig en korv med bröd som serverades av Susanna Elvebäck och Carin Opheim, som båda är vaktmästare inom Åmåls församling.

”Välskött och fint”

– Det är ett trevligt initiativ att bjuda besökarna på korv. Jag är här på besök ofta, men ljus sätter jag oftast bara ut till de lite större högtiderna. Jag får passa på att berömma att det är så välskött och fint här på kyrkogården också, säger Christer Axelsson.

Martin Hallberg, som är fastighetsansvarig inom Åmåls församling, var förste eldare och hade tänt ett par värmande brasor, som även kommer lysa upp fint när mörkret faller på.

Henrik Jägergren och hans barn Nellie och Theo Jägergren tog sig en fika efter att ha tänt gravljus.
Henrik Jägergren och hans barn Nellie och Theo Jägergren tog sig en fika efter att ha tänt gravljus. Foto: Roger Pettersson
Martin Hallberg, fastighetsansvarig inom Åmåls församling, och Per Wiman, vaktmästare inom Åmåls församling, höll uppsikt över brasorna.
Martin Hallberg, fastighetsansvarig inom Åmåls församling, och Per Wiman, vaktmästare inom Åmåls församling, höll uppsikt över brasorna. Foto: Roger Pettersson
Susanne Elvebäck och Carin Opheim, båda inre vaktmästare inom Åmåls församling, serverade korv och fika.
Susanne Elvebäck och Carin Opheim, båda inre vaktmästare inom Åmåls församling, serverade korv och fika. Foto: Roger Pettersson

Artikeltaggar

Etik och religionKyrkogårdarMartin HallbergÅmåls församling

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.