Hoppa till huvudinnehållet

Räddningstjänsten ryckte ut på villabrand – men fick vända hem igen

Publicerad:
Reporter Odd Råberg
Odd Råberg
odd.raberg@nwt.se
Räddningstjänsten i Mellerud ryckte ut på ett larm om en brand i villa, men branden visade sig vara planerad.
Räddningstjänsten i Mellerud ryckte ut på ett larm om en brand i villa, men branden visade sig vara planerad. Foto: Arkivbild

SOS Alarm fick på fredagskvällen larm om en fullt utvecklad brand i en villa utanför Mellerud. Räddningstjänsten ryckte ut, men innan de kom fram fick de vända tillbaka hem igen.

Larmet kom in till SOS Alarm strax efter klockan sex på fredagskvällen och enligt de första uppgifterna rörde det fullt utvecklad brand i en villa vid Örsjön sydväst om Mellerud. Byggnaden skulle vid larmet redan var nästan nedbränd och för räddningstjänsten skulle insatsen handla om att minska spridningsrisken.

Räddningstjänsten ryckte ut men innan den kom fram fick den kontraorder. Det handlade om en planerad och kontrollerad brand. Räddningstjänsten vände därför tillbaka till stationen.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättBränderMellerudOlyckor och katastroferSOS AlarmÖrsjön

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.