Hoppa till huvudinnehållet

Magnus Jakobsson dubbel champion i Årjäng

Publicerad:
Björn Martinsson
redaktion@dalslanningen.se
När Årjängstravet höll sin säsongsfinal blev Magnus Jakobsson både kuskchampion och tränarchampion.
När Årjängstravet höll sin säsongsfinal blev Magnus Jakobsson både kuskchampion och tränarchampion. Foto: Björn Martinsson

Årjängstravet avslutade sin säsong i måndags och detta med ett lunchtrav. Magnus Jakobsson blev dubbel champion.

Det var ytterst när att det blev segrar för två Åmålägda hästar i Årjängsfinalen. Siona Leejs gjorde en stark avslutning ute i tredjespår och var bara en hals från segern i V5-avdelning 3. Det nioåriga stoet ägs av Skansen i Åmål HB och tränas av rutinerade Karl-Ivar Eriksson med B-licens på Åmålstravet. Färjestads Petter Karlsson skötte tömmarna.

Andrapris blev det också för Lars Ottossons fine fux M.P. Atle som över upploppet utmanade ledande och vinnande Peggblixten, som dock höll undan med en hals. M.P. Atle gjorde ett bra lopp från sina dubbla tillägg och noterade också sitt nya rekord 1.29,7/2 180 meter med sin tränare Kristian Lindberg i sulkyn.

Positiv insats som trea i V4-avdelning 4 av Equilizer som avslutade bra efter ett angrepp 700 meter kvar ute i tredjespår. John Ö Jensen tränar och Mikael J Andersson satt i sulkyn.

Bra lopp gjorde också Outlander som trots en inledande markförlust kom tillbaka och tog tredjepriset för Jimmy Karlsson i V4-avdelning 3.

Prispengar denna finaldag i Årjäng till Åmålstravets Justus N.A, Il Frate Am, Good Express, Ed Charm och Looks Magic.

I championligorna var det hårt in i det sista men segrare i både kusk- och tränarligan blev Färjestads Magnus Jakobsson. Jakobsson tog en seger avslutningsdagen, då han inledde V4-spelet med favoriten Always A Pleasure som ledde varje meter.

– Detta var roligt. Jag alltid tycker det är trevligt att tävla i Årjäng. Det är nästan som en hemmabana då jag bodde i Långserud i min ungdom, säger Magnus Jakobsson.

Ungdomschampion 2023 blev Färjestads André Bood medan Axevallas Linda Sedström tog hem amatörchampionatet.

B-tränarchampionatet gick till Malin Gustavsson med licens på Åmålstravet och bland ponnykuskarna var Lea Mattsson i topp.

Artikeltaggar

FärjestadLångserudMagnus JakobssonTravV4ÅmålstravetÅrjängÅrjängstravet

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.