Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Ny väg till Bengtsfors klar hösten 1974

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
55000 kubikmeter sten sprängdes bort i den här bergskärningen på nya sträckningen av Bengtsforsvägen.
55000 kubikmeter sten sprängdes bort i den här bergskärningen på nya sträckningen av Bengtsforsvägen. Foto: PD

Detta är något av vad Provinstidningen skrev om för 10, 25 och 50 år sedan.

1973

Stora sprängningar banar väg för ny väg. Någon gång i augusti nästa år räknar man med att länsväg 164 mellan Bengtsfors och Åmål skall vara helt klar. På sträckan mellan Finntorp och Tollebol har man redan hunnit få på beläggning på några kilometer men det återstår fortfarande stora arbeten innan denna sträcka är helt klar. Det största hindret är den stora bergkänningen strax väster om Spakebol där man för närvarande håller på att spränga bort cirka 55000 kubikmeter berg.

1998

”Uteslut Gunilla Frankson och Lennart Werner ur partiet”. Det kräver moderata ungdomsförbundet (MUF) i Åmål efter att de båda moderata kommunpolitikerna röstat fram Bengt-Åke Karlsson (S) som kommunalråd. I ett pressmeddelande säger ungmoderaterna i Åmål att ungefär 90 procent av medlemmarna i Åmålsmoderaterna på ett medlemsmöte den 29 oktober framhöll att Gunilla Frankson och Lennart Werner borde avstå från att rösta fram Bengt-Åke Karlsson till kommunalråd och i stället stödja Centerns kandidat Ingrid Petersson.

2013

Klartecken för stadsnät. Nu kan Åmåls kommun snart sätta spaden i marken för att bygga ett fiberoptiskt stadsnät med möjlighet för privata fastighetsägare att ansluta sig. Ett ombildat kommunalt bolag under Åkabs paraply skall svara för drift och investeringar. Stadsnät i Åmål AB, Såab, blir namnet.

Artikeltaggar

Bengt-Åke KarlssonBengtsforsBrott, lag och rättEkonomiExplosionerInvesteringarKommunpolitikMUFPressmeddelandeSocialdemokraternaSåabTollebolÅkabÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.