Hoppa till huvudinnehållet

Vi vill behålla vårdtätheten inom kommunen intakt

Publicerad:
Resultat av den borgerliga alliansens sparbeting blir en minskad personaltäthet och mer ensamarbete för alla inom vården, anser insändarskribenterna./ARKIVBILD
Resultat av den borgerliga alliansens sparbeting blir en minskad personaltäthet och mer ensamarbete för alla inom vården, anser insändarskribenterna./ARKIVBILD Foto: Fredrik Sandberg/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Borgerlig Allians går nu ut med ett sparbeting till välfärd- och arbetsmarknadsförvaltningen. De kräver nedskärningar på 9,3 miljoner kronor för att komma i ram med den budget de beslutade om i kommunfullmäktige i september.

Vi inom Socialdemokraterna vill vara tydliga med att vi i vårt budgetförslag lämnade budgetramen för välfärd- och och arbetsmarknadsförvaltningen orörd. Vi ser möjligheter att minska kostnaderna inom andra förvaltningar exempelvis kommunstyrelseförvaltningen. Borgerlig Allians vill enligt sitt budgetförslag istället öka kommunstyrelseförvaltningens rambudget.

Resultat blir en minskad personaltäthet och mer ensamarbete för alla inom vården. Även för de som jobbar inom demensvården.

Vi är medvetna om den höga belastning som undersköterskor och stödassistenter idag har på sina arbeten. Att då ytterligare spä på arbetsbelastningen inom vården är tvärt emot vad Borgerlig Allians gick till val på.

Borgerlig Allians lovade undersköterskorna och stödassistenterna ”schysta scheman” i sina valkampanjer.

Här ställer vi frågan:

Är det genom att minska personaltätheten som de förväntar sig att uppnå ”schysta scheman”?

Socialdemokraterna hade inte valt den här vägen!

Vi anser att det är viktigt både för våra medarbetare, brukare och verksamheten att behålla personaltätheten intakt.

Socialdemokraterna i Åmål

genom

Jerry Saxin, ordförande Åmåls arbetarekommun

Tommy Lehrman, vice ordförande Åmåls arbetarekommun

Artikeltaggar

BudgetarEkonomiJerry SaxinKommunfullmäktigeSocialdemokraternaVårdVård och omsorgVälfärdÅmål