Hoppa till huvudinnehållet

FÖDELSEDAG: Weingartshofer är engagerad i lokalfotbollen – och sitt första barnbarn

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Hans Weingartshofer fyller 56 år tisdagen den 7 november. Här syns han med barnbarnet Lilie.
Hans Weingartshofer fyller 56 år tisdagen den 7 november. Här syns han med barnbarnet Lilie. Foto: Privat

Tisdag 7 november fyller Hans Weingartshofer 56 år. För Åmålsborna är han ett välkänt ansikte på Optimera och som engagerad inom lokalfotbollen i IFK Åmål, där han de senaste två åren varit ordförande för fotbollssektionen.

I augusti fick han sitt första barnbarn när han blev farfar till Lilie.

Hans Weingartshofer hade en händelserik vecka i augusti i år. Den stora händelsen var förstås att han fick sitt första barnbarn, äldste sonen Oscar Weingartshofers dotter Lilie, som lyser upp tillvaron.

– Jag har fördelen att ha båda mina söner, Oscar och Gustav, boende i Åmål. Lilie brukar jag träffa en eller ett par gånger i veckan. Nu väntar jag på att hon ska växa till sig så jag kan bli barnvakt åt henne, säger Hans Weingartshofer.

Samma vecka som Lilie kom till världen blev Hans Weingartshofer även delägare i en Islandshäst och hämtade även en liten gullig kattunge. Hans har nu tre hästar hemma på gården, barndomshemmet i Säter cirka fem kilometer utanför Åmåls centrum, och på fritiden sysselsätter han sig ofta med trädgårdsarbete eller en promenad i skogen, gärna med svampkorgen i högsta hugg.

Enhetschef på Optimera

På Drottning Kristinas väg i Åmål känner sig Hans Weingartshofer också hemma. Där har han nämligen jobbat på samma arbetsplats i 25 år. Först på Danielssons bygghandel och sedan 2008 som enhetschef på Optimera.

– Vi har haft en låg personalomsättning så även arbetskamraterna har i stort sett varit desamma under alla år.

Platschef blev han under tiden han arbetade på en bygghandel i Vänersborg på 1990-talet, men sedan bildade han själv familj i Åmål och började arbeta som platschef på Danielsson bygghandel på hemmaplan.

Medlem sedan 1976

Fotbollen har också en stor plats i Hans Weingartshofers liv. Han har varit medlem i IFK Åmål sedan 1976. Genom åren har han varit engagerad som spelare och ledare och de senaste åren har han även haft en del styrelseuppdrag i klubben. De två senaste åren har han varit ordförande för IFK Åmåls fotbollssektion.

Som spelare vaktade Hans Weingartshofer målet. Det gjorde även äldste sonen Oscar innan han tvingades sluta på grund av en knäskada. Nu följer Hans med spänning yngste sonen Gustavs framfart på fotbollsplanen. Vilket betyder att IFK-aren Hans så ofta han kan går på lokalkonkurrenten Vikens hemmamatcher. Men istället för att vakta målet har Gustav blivit en fruktad målskytt.

– Jag sitter i entrén på IFK Åmåls hemmamatcher. Krockar det inte med IFK:s hemmamatcher så brukar jag vara på plats och följa Gustav i Vikens hemmamatcher, säger Hans Weingartshofer.

Artikeltaggar

FotbollHans WeingartshoferIFK ÅmålMänskligtVänersborgÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.