Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna åtalas för fortkörning - dock inte för första gången

Publicerad:
Reporter Carolina Schützer
Carolina Schützer
carolina.schutzer@saffletidningen.se
Foto: Emil Langvad/TT

En 75-årig Säfflebo åtalas misstänkt för brott mot trafikförordningen. Hon har tidigare dömts för liknande brott.

Kvinnan har kört personbil med en hastighet av 76 kilometer i timmen trots att högsta tillåtna hastigheten var 70 kilometer i timmen. Genom detta bröt hon mot gällande lokal trafikföreskrift som meddelades genom vägmärke eller vägmarkering. Detta hände i mitten av mars i år på E45, Tveta.

Hon har tidigare, i september, fått ett strafföreläggande om brottet - men åklagaren har nu alltså valt att åtala kvinnan. Målet kan dock avgöras utan huvudförhandling. Åklagarens påföljdsförslag är en penningböter på 1 500 kronor.

Kvinnan har tidigare dömts för fortkörning. Senast det gick till domstol var 2021, då dömdes hon till penningböter på 4 600 kronor, för två tillfällen av fortkörning. Även här gick fallet till domstol på grund av att hon ej avhörts efter strafföreläggandet. Dessförinnan är hon också dömd för fortkörning.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättE45FortkörningTvetaÅklagareÅtal

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.