Hoppa till huvudinnehållet

Förslag om ständig helg för kommunanställda avfärdas

Publicerad:
Reporter Andreas Dagström
Andreas Dagström
andreas.dagstrom@provinstidningen.se
Allianspartierna vill utreda ständig helg som anställningsform inom välfärds- och arbetsmarknadsförvaltningen, men förslaget avslogs i nämnden. GENREBILD.
Allianspartierna vill utreda ständig helg som anställningsform inom välfärds- och arbetsmarknadsförvaltningen, men förslaget avslogs i nämnden. GENREBILD. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Skulle anställningsformen ständig helg kunna vara ett sätt att underlätta schemaläggningen inom välfärds- och arbetsmarknadsförvaltningen? Allianspartierna vill undersöka saken, men får avslag på sitt initiativärende, då frågan redan anses vara besvarad.

Fungerande scheman är ibland svåra att få till för kommunens vård- och omsorgspersonal, inte minst sedan den så kallade heltidsresan påbörjades. Med förhoppning om lättnad lade Borgerlig allians för Åmål nyligen fram ett initiativärende där välfärds- och arbetsmarknadsnämnden föreslås utreda en ny anställningsform.

– Vi menar att genom ett upplägg med personal som bara tjänstgör under helgen, kan mycket av resurstidens planering förenklas avsevärt. Helt säkert kan samma effekt uppnås för många av de anställda i sin strävan med att få ihop det berömda livspusslet, skriver nämndens förste vice ordförande Jan Sedenka (M), för den borgerliga Alliansens räkning.

Men någon utredning kommer inte att bli av. Förslaget fick avslag i välfärds- och arbetsmarknadsnämnden med motivering att frågan redan behandlats inom ramen för utredningen gällande obokad resurstid.

Artikeltaggar

ModeraternaNämnderSamhälleUtredningarVårdVälfärd

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.