Hoppa till huvudinnehållet

40 Åmålslöpare sprintar i Borås djurpark

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Tävlingarna avgörs på söndag med en sprint inne på Borås djurpark.
Tävlingarna avgörs på söndag med en sprint inne på Borås djurpark. Foto: Peter Gustafsson

Att avsluta säsongen med tredagarstävlingen O-event i Borås har blivit en tradition för många orienteringsklubbar. Så även för Åmåls OK. Klubben har över 40 deltagare anmälda till helgens sprinttävlingar.

Åmåls OK har många fina minnen från den populära tävlingen i Borås. I fjol blev till exempel Eira Olsson totaltvåa i D13-klassen. Hon är en av 40-talet Åmålslöpare som är anmäld även i år, i år i D14-klassen.

Totalt är det mellan 2500 och 3000 anmälda per dag till O-event. Tävlingen inleds med en nattsprint på fredagskvällen i området kring handelsområdet Knalleland. På lördagen avgörs sedan en ”downhillsprint” i Rya Åsars naturreservat och på söndagen knyts säcken ihop med den populära zoorienteringen inne på Borås djurpark.

Tävlingarna är ett samarbete mellan Boråsklubbarna Borås GIF, Hestra IF och IK Ymer.

Artikeltaggar

BoråsBorås GIFDjurparkerEira OlssonHestra IFIK YmerOrienteringSprintÅmåls OK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.